Nyheter

Många besökare hos vägkyrkan i Rydaholm

Nyheter Vägkyrkan i Rydaholm har haft det hektiskt de senaste veckorna.

Systrarna Hanna, Noomi och Alma Lejon  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Vägkyrkan har varit i gång i Rydaholm med servering varje eftermiddag i 16 dagar.

Tack vare att 32 frivilliga har bakat och serverat kaffe har samlingarna kunnat genomföras i trivsam och gemytlig anda.
Varje dag har det hållits andakt i kyrkan Torsdagarna har varit kantorns specialarrangemang med ”Orgel med Oskar” och ”Önskepsalmerna”. Nitton kända och uppskattade psalmer presenterades av Thomas Gustafsson och sjöngs av en stor publik.

De tre lördagarna var det konserter. I den första, som hade temat ”Mellan Himmel och Jord”, uppträdde Rasmus Ringborg med sång ackompanjerad av Samuel Edvardsson på gitarr. De kom båda från Stockholm. Framförandet var något utöver det vanliga. Det gällde bland annat när de framförde ”Stad i ljus”.

De inbjöds att återkomma, troligen blir det i nästa års vägkyrka. I nästa konsert var det Tore Almgren, som samlade applåderna. Han har ett förflutet som kammarmusikchef på Sveriges radio.

Han har också varit pianolärare i England, producent och regionsintendent på Rikskonserter och rektor på musikskolan i Katrineholm. Tore Almgren var producent på Militärmusiken/Regionsmusiken och har bland annat uppträtt med Dag Achatz i Berwaldhallen i Stockholm. Almgren bor numera i Rydaholm. Hans konsert var välbesökt och mycket uppskattad.
I avslutningen framförde många sitt tack, bland annat rydaholmaren Jim Brunosson, som i sitt tal önskade Tores uppträdande lite oftare i kyrkan. Han tackade och överlämnade en blombukett.

Den tredje konserten var ett uppträdande av Vanelia Asterstad, Växjö på violin och Oskar Janner på piano. De spelade ett flertal stycken av J.S.Bach, Peter Deunov med flera kompositörer. Vägkyrkan avslutades med högmässa i vilken systrarna Hanna, Noomi och Alma Lejon sjöng ett antal sånger till Oskar Janners pianoackompanjemang.

Text och bild: Herbert Johansson

 

Taggar

Dela