Nyheter

Malin tycker till om DÖ

Malin tycker till om DÖ

Nyheter Malin Wengholm, tidigare politiker i Värnamo och numera regionråd för länet är en av dem som har åsikter om frågan kring DÖ, Decemberöverenskommelsen.

Malin är en av dem som är med på Moderaternas riksstämma i Karlstad, som pågår den här helgen.

DÖ, alltså Decemberöverenskommelsen var ett resultat av regeringskrisen i Sverige 2014. Sex av riksdagens åtta partier gick samman. Avsikten var att stänga ute Sverigedemokraterna från inflytande genom att regeringspartierna och alliansen kom överens om att ledaren för den största partikonstellationen skulle släppas fram som statsminister samt att minoritetsregeringar var garanterade att få igenom sin budget.

Kristdemokraterna röstade den 9 oktober 2015 för att lämna DÖ och senare samma dag meddelande övriga alliansparter att DÖ nu är upphävd.

– Att DÖ har fallit riskerar att bli ett slag i luften om inte Alliansen stoppar de mest tillväxtfientliga förslagen i regeringens budget och detså fort det är möjligt. Helst redan nästa år och går fram med ett gemensamt budgetförslag.

Det säger två ledande Moderata företrädare, Malin Wengholm, Jönköping, regionråd Region Jönköpings län och Carl-Johan Sonesson, regionråd Region Skåne på Moderaternas partistämma.

Dela