Nyheter

Lockar norrmän till GGVV

Nyheter Bristen på CNC-operatörer är stor i hela GGVV-området. Industrin i det närmaste skriker efter folk som är utbildade på dessa maskiner.  

På bilden syns från vänster : Niclas Andersson (Junic AB) Carina Pettersson (Stolab AB) Miran Pintaric Tobias Svensson (Bufab Lann) Carolina Håkansson (Junic AB) Sebastian Hustvedt Emil Herlufsén Leon Byberg Eivind Tvedt Ulf Annvik Anna Gustavsson (Skogslunds metallgjuteri AB) Eric Grahn

Detta har fått Värnamo Näringsliv att tillsammans med Arbetsförmedlingen och Junic att agera. Tillsammans har de besökt olika mässor i Norge  för att försöka rekrytera norska CNC-operatörer till industrin i trakten.

Nyligen, vid en mässa i Stavanger fick den svenska delegationen kontakt med ett 30-tal CNC-operatörer.
– Stavanger har drabbats hårt av nedskärningarna inom gas- och oljebranschen. Där finns 150 arbetslösa CNC-operatörer berättar Ulf Annvik som är vd hos Värnamo Näringsliv.

Sedan tidigare har Värnamo haft besök av en delegation av arbetslösa norrmän. Nu har ytterligare sex personer kommit till Värnamo för att träffa bland annat företrädare för olika industrier i området.

Han berättar att rekryteringen sker i samarbete med Ditt Värnamo.
– Det handlar inte bara om att få it folk, utan att få folk som flytta hit att trivas också.  Annars stannar de inte kvar, säger han.

Taggar

Dela