Nyheter

Liberalernas partiledare besökte Vaggeryd

Nyheter På en av alla resor besökte Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni bland annat Vaggeryd

Nyamko Sabuni

Det har gått ett drygt halvår sedan Nyamko Sabuni valdes till partiledare för Liberalerna efter Jan Björklund, men någon opinionseffekt har inte slagit igenom.

Hur känns det att det inte lyfter?

– Man får inte känna panik och frustration, säger Nyamko Sabuni. Det tar tid att formulera en egen strategi och kommunikationsplan, och vi i den nya ledningen har bara haft ett drygt halvår hittills. Att få panik och känna frustration leder inte till framgång. Det handlar om uthållighet och att bygga inför valet 2022.

Kommer januariöverenskommelsen att överleva?

– Så länge vi är fyra partier som är överens så finns inget som tyder på att det ska spricka, menar Nyamko Sabuni. Men skulle det bli oenighet så att något/några partier väljer att skrota något i överenskommelsen utan gemensamt beslut av de fyra partierna så är det klart att då är det en ny situation.

Hur mycket reser du runt i landet?

– Det har varit ganska många resdagar sedan jag valdes, berättar Nyamko Sabuni och tillägger att hon kan resa mycket eftersom hon inte sitter i riksdagen. Därför kan hon prioritera att resa runt för att möta partiorganisationen och besöka spännande verksamheter. Det kan handa om privata initiativ, näringsliv och naturligtvis kommuner och regioner.

Idag hade hon valt att bland annat besöka AME i Vaggeryds kommun. Hon var intresserad av hur kommunen har integrerat olika verksamheter för att få en effektiv integrationspolitik och att haft framgång i att få ut nyanlända i näringslivet. Personalen på AME beskriv hur de har jobbat med olika projekt, ibland har det varit väldigt individbaserat. Men får att nå framgång på andra håll har det krävts ett grupptänkande för att nå ett stort flertal inom olika grupper.

Nyamko Sabuni menade att mycket av det som hon fick veta idag kon omsättas i praktisk politik även på riksnivå. Liberalerna arbetar med det som de kallar ”utvecklingsområden”  istället för begreppet ”utsatta områden”. Enligt Nyamko Sabuni finns det ett antal parametrar för att nå framgång i arbetet med ”utvecklingsomåden” och hon avslutade med att peka ut trygghet, jämlikhet och sysselsättning som nyckelord i arbetet för att bli framgångsrik i detta.

Partiledarbesök på AME

Taggar

Dela