Nyheter

Leva livet hela livet

Nyheter Under hösten 2022 har Omsorgsförvaltningen i Värnamo kommun bjudit in Värnamoborna till en dialog om vård- och omsorg med syfte att ta reda på som man uttrycker det, ”leva livet hela livet”

Möteslokal var Mötesplats för seniorer på Expo i Värnamo  [1/3]

Diskussionerna om den framtida vården var livliga och konstruktiva  [2/3]

Från höger Omsorgsförvaltningens Ros-Marie Karlsson enhetschef, Anna Tillberg anhörigsamordnare samt Annika Gof Anderberg samordnare, i en serie träffar om framtida vård  [3/3]

I måndags startade Omsorgsförvaltningens Ros-Marie Karlsson enhetschef, Annika Gof Anderberg samordnare och Anna Tillberg anhörigsamordnare, en serie träffar med syfte att få höra medborgarnas åsikter om framtidens vård och omsorg. 

Under totalt tio tillfällen kommer man att lyssna av vad och hur Värnamoborna har för framtida tankar och åsikter om hur man kan tänkas vilja ha det på äldre dar.  

Det Omsorgsförvaltningen vill höra medborgarnas tankar om är bland annat: Hur vill du bo? Vad vill du göra? Vilken hjälp behöver du? samt Vad vill du sköta själv och vad behöver du för att klara det? 

Först ut var träffen på Expo i Värnamo. Ett antal Värnamobor hade mött upp för att få vara med att lämna sina synpunkter och åsikter. Över en kopp kaffe med kaka och frukt diskuterades det flitigt för att avslutas med en hel del synpunkter som förvaltningen tog med sig. 

Nu kommer ytterligare träffar att anordnas på Lingården i Rydaholm, Forshedagården, Torpargården i Bredaryd samt på Sjösala i Bor.  

Text och foto: Jörgen Lindelöf

Taggar

Dela