Nyheter

Läs din journal på nätet

Nyheter Från den 8 juni 2017 är det nu möjligt att se svaren på röntgenundersökningar i journalen via nätet.  

Genom journalen via nätet kan alla invånare i Jönköpings län läsa journalanteckningar från de kontakter de haft med hälso- och sjukvården sedan 1 juli 2014.

Den 29 mars blev svaren på blodprover tillgängliga, vilket innebär att provsvar visas tillbaka i tiden från 2007, och nya provsvar i samma ögonblick som de blir synliga för sjukvården, och med tydlig information om vilka intervaller som är normalt för de olika proverna.

215 000 undersökningar per år
Från den 8 juni 2017 är det även möjligt att läsa svaren på alla de olika typer av bilddiagnostik som röntgenkliniken gör, totalt cirka 215 000 undersökningar per år. Svaren visas under fliken ”remisser”, och går att se från 2007 och framåt. Dessutom alla nya undersökningssvar i samma ögonblick som röntgenkliniken lämnar sitt svar.

– Detta är någon som många patienter har efterfrågat, och innebär att patienten får ytterligare information som blir tillgänglig direkt. På sikt kommer även bilderna från undersökningarna på röntgenkliniken att visas, säger Inga Jonzon Eriksson, projektledare för journalen via nätet i Region Jönköpings län.

60 000 har läst
Sedan journalen via nätet startade för drygt två år sedan har 60 000 invånare i Jönköpings län loggat in och läst någon gång. Dagligen är drygt 1 700 personer inne och läser i sin journal.

Journalen via nätet nås genom 1177 Vårdguiden (1177.se) och inloggning med e-legitimation.

Taggar

Dela