Nyheter

Lärarutbildningar till Värnamo 

Nyheter Från och med hösten 2022 utbildar Campus Värnamo grundlärare på distans.

Campus Värnamo får nya lärarutbildningar från och med hösten 2022.

Vi har tidigare berättat att barn- och utbildningsnämnden har haft blickarna på Linnéuniversitetets grundlärarubildning med verksamhetsintegrerad profil, vilket innebär att eleverna knyts till utvalda skolor. Nu står det att klart från och med hösten 2022 kommer Campus Värnamo att erbjuda distansutbildning inom F–3 och 4–6. 2023 är tanken att utbildningarna kompletteras med lärare mot fritidshem. 

– Det här är ett jättepositivt besked och jätteviktiga utbildningar för Värnamo. Med sjukvårdsutbildningen nådde vi människor som bor här och vill bo kvar efter avslutad utbildning. Jag tror på den här typen av utbildningar, säger Lars-Uno Åkesson på Campus Värnamo.

Utbildningen innebär att varannan vecka kommer eleverna att vara ute på skolan i nära anknytning till de kurser de läser. Den andra tiden spenderas på universitet. 

– Jag arbetar hårt för att till en studielösning på Campus, så att eleverna slipper behöva åka till Linnéuniversitetet och kan läsa på Campus i stället. Kan man skapa studiegrupper som samlas och studera här, så slipper de ju åka till Växjö. Det vi har sett i pandemin är ju digitaliseringens möjligheter, så jag tror verkligen på det här. 

Enligt preliminära indikationer räknar Campus Värnamo med att erbjuda sex studenter per inriktning, vilket innebär 18 studenter per årskull. 

– Man måste jobba långsiktigt. Startar man hösten 2022, så kommer inte den här utbildningen förrän 2026 och framåt. Verksamheten kommer att kunna svälja den här mängden elever på sikt, säger Lars-Uno Åkesson. 

Taggar

Dela