Nyheter

Länsförsäkringskontor i Värnamo blir kvar

Nyheter Styrelsen för Länsförsäkringar i Jönköping stänger nio kontor i länet

Samtidigt kommer bolaget att nyanställa och satsa ännu mera på de fem kontor som kommer att finnas kvar i länet.

– Vi lever i ett samhälle som förändras väldigt snabbt och just nu tas det stora digitala kliv och där våra kunder förutsätter att vi är med på den förflyttningen. Samhället idag och kundernas beteende ser inte ut som den gjorde för tio år sedan och vi ser att fysiska kontor inte har har samma betydelse som de hade förutom. Dessutom har flera av våra närservicekontor begränsade öppettider, säger Magnus Olsson, vd för Länsförsäkringar i Jönköping.

Länsförsäkringar i Jönköping har i dag 14 fysiska kontor i länet. Av dem är nio renodlade försäkringskontor där det enbart erbjuds försäkringstjänster. De övriga fem kontoren, som även i framtiden kommer att finnas kvar, är lokalkontor och där erbjuds både bank- och försäkringstjänster.

– En del av vår säljorganisation är utlokaliserad via franschiseavtal. Vi har nu valt att ta hem vår franchiseaffär, vilket bland annat innebär att de nio försäkringskontoren som bemannas av franschisemedarbetare kommer att stängas, men vi kommer att nyanställa till flera av våra övriga kontor, säger Magnus Olsson.

Alla nio närservicekontor kommer att stängas inom två års tid då hyresavtalen går ut.

– Det innebär inte att vi lämnar dessa orter. Vi kommer fortsätta vara en aktiv del av samhället även i de kommuner som vi inte har fysiska kontor längre, säger Magnus Olsson.

Följande kontor kommer att stängas: Aneby, Eksjö, Gislaved, Gnosjö, Huskvarna, Mariannelund, Smålandsstenar, Sävsjö och Vaggeryd.

Följande kontor kommer att finnas kvar: Jönköping, Nässjö, Tranås, Vetlanda och Värnamo.

Källa: Pressmeddelande Länsförsäkringar Jönköping

Taggar

Dela