Nyheter

Kyrkan är en viktig samlingspunkt

Nyheter Klas Frisk Svensson, Vaggeryd, är kyrkoherde i Sävsjö pastorat. Efter torsdagens drunkningsolycka, där fyra män från trakten omkom i Vallsjön, konstaterar han att det finns ett stort behov att besöka kyrkan.

Sävsjö kommun, liksom övriga kommuner, har en posom-grupp, vilken blev inkallad efter torsdagens tragiska olycka i Vallsjön.

– Jag sitter med i kommunens posom-grupp och vi kontaktades efter händelsen. Kyrkan har en plan vid tragiska händelser, men varje händelse är unik och man får anpassa sig. Det gäller att tänka till vad för resurser som behövs. Kyrkan är en viktig samlingspunkt och vi bestämde att hålla kyrkan öppen under helgen, berättar Klas Frisk Svensson.

– Till kyrkan i Vallsjö har 130 personer kommit i helgen. Anhöriga, kompisar, fiskevänner, arbetskamrater, grannar i alla åldrar. Allting måste coronaanpassas men besökarna har kommit i en jämn ström till kyrkan, så det har inte varit något problem med trängsel. Nästan alla vill tända ett ljus och sitta ner en stund för stillhet. Många skrev i kondoleansboken. Man vill gärna göra en insats när det går. Sävsjö har varit hårt drabbat när det gäller pandemin och den här katastrofen och behovet av att besöka kyrkan var stor. Vi har verkligen ansträngt oss och gjort den insats vi kunnat, avrundar Klas Frisk Svensson.

I höstas lämnade Klas Frisk Svensson Skillingaryds församling som kyrkoherde. Arkivbild

Taggar

Dela