Nyheter

Kulturpristagarna utsedda

Nyheter Det blir tre kvinnor som får Värnamo kommuns kulturpris i år: Teatereldsjälen Marie Albertsson, musikalartisten Pernilla Karlsson och popstjärnan Shpresa Llesaj.

Pernilla Karlsson, en av tre pristagare. Foto: Annika Ason  [1/3]

Marie Albertsson, kulturprismottagare. Foto: Privat  [2/3]

Shpresa Llesaj med sin duo Flora Cash är en av tre kulturpristagare. Foto: Pressbild  [3/3]

Shpresa är nästan okänd i hemkommunen Värnamo, men hon turnerar världen över med sin duo Flora Cash. Tillsammans har de miljontals lyssnare, bland annat på Spotify.

– Jag blev varm i hjärtat av att uppmärksammas från Värnamo, för jag älskar verkligen Värnamo. Det känns jätteroligt säger Shpresa Llesaj, som nyligen kommit hem från USA där Flora Cash gjort flera spelningar.

Pernilla Karlsson började sin karriär i Lyrans drillflickor och medverkade även i Sven Slättengrens revyer. Nu jobbar hon över hela landet med ledande roller i olika musikaler, teaterpjäser och shower.
-– Jag känner mig väldigt hedrad av att bli uppmärksammad av min hemkommun. Det är ett bevis på att man slitit i många år och att det man gjort betyder något för andra, säger Pernilla Karlsson.

Marie Albertsson arbetar som dramapedagog på Värnamo Folkhögskola, men är även konstnärlig ledare för kulturföreningen Sticket och engagerad i Gislaved-Värnamo Teaterförening. Förra året dramatiserade hon tillsammans med sina elever manuset till Rubens Östlunds film ”The Square” till Rutans tvåårskalas.
– Det känns så klart väldigt roligt och hedrande. Det är ett erkännande för vårt arbete på folkhögskolan. Både jag och mina kollegor strävar efter att skapa en trygg och kreativ miljö där deltagarna integreras, säger Marie Albertsson.

– Det är lika roligt varje år när vi går igenom nomineringarna att se att det finns så många duktiga personer med anknytning till vår kommun som arbetar med kultur på olika sätt. Det är ett svårt men inspirerande arbete att välja ut tre stipendiater bland alla nominerade, säger kulturnämndens ordförande Eva Törn.

Taggar

Dela