Nyheter

Krävs att fler Bredarydsbor tecknar sig för nya bostadsrätter

Nyheter Bredarydsborna har nu tre veckor på sig att teckna sig för bostadsrätter, sedan är det byggstart, eller inget bygge alls.

Vill att fler tecknar sig för de planerade bostadsrätterna i Bredaryd.  [1/5]

En av två tomter som kan bli aktuella för bygget.  [2/5]

Till vänster Camilla Rinaldo Miller och Stefan Timhagen som representerar näringslivet i Bredaryd, samt Lars Jacobson och Monika Johansson som tecknat sig för nybygget.  [3/5]

Lars Jacobson och Monika Johansson är redo att sälja sina hus, för att flytta till lägenheter.  [4/5]

– Vi hoppas att fler tecknar sig, så att det blir byggstart, säger Lars Jacobson och Monika Johansson.  [5/5]

Planerna på att bygga nya bostadsrätter i Bredaryd är nu inne i ett känsligt skede.
Erik Larsson Bygg AB från Limmared står beredda att bygga en fastighet i centrala Bredaryd med 13 lägenheter. Men för att byggstarten ska bli verklighet krävs att minst tio av dessa är tecknade av intressenter.
I nuläget är det sex lägenheter som är intecknade.

– Skulle det bli så att det är nio lägenheter som är tecknade så kommer företagen i Bredaryd att teckna sig för den tionde lägenheten.
– Men när byggnationen väl startat så tror jag att det går snabbt innan de sista lägenheterna tingas säger ordförande i Näringslivsföreningen Lanna Bredaryd, Stefan Timhagen.
I nuläget är som sagt sex av lägenheterna tingad. Nu har Bredarydsborna  på sig fram till den sista november att skaka fram fler intressenter.

Två av de som tecknat sig för att bosätta sig i bostadsrätterna är  Monika Johansson och Lars Jacobson.
Båda äger villor, som de nu är beredda att sälja, för att finansiera lägenheterna.
– Vi hade  hoppats på att fler seniorer skulle nappa på det här erbjudande, funderar Lars Jacobson.
Båda är inne på hur viktigt det är att det nu blir ett nybygge i Bredaryd.
– Det är 30 år sedan det byggdes bostadsrätter i Bredaryd och 15 år sedan Finnvedsbostäder byggde hyresrätter på Rocknevägen, säger Jacobson.

Monika Johansson berättar att när det var informationsmöte i Bygdegården om planerna på att bygga nytt, så gick hon dit mest för att stödja bygden, hon var orolig att det skulle komma lite folk.
– Men på mötet fick vi en mycket bra presentation av projektet.
– VI behövde bara gå hem och sova på saken, så hade vi bestämt oss i familjen, berättar hon.
Både hon och Lars Jacobson hoppas nu att bygget blir verklighet.
– Detta kan starta något mycket bra. Folk säljer villor och folk flyttar från hyresbostäder till villor, det kommer att bli rörelse på bostadsmarknaden i Bredaryd, säger Jacobson.

Taggar

4 reaktioner på Krävs att fler Bredarydsbor tecknar sig för nya bostadsrätter

Bromsklossen för villaägare är: reavinstskatten. Hade inte den funnits så hade det byggts utav bara tusan, överallt. Precis som om inte villaägarna under sitt långa boende i kåken inte betalt skatt över hövan.

Det är riktigt, men den kommer ju någon gång hur man än gör, så varför vänta tills man inte orkar med sitt stora hus och låta en ny barnfamilj få utrymme att växa?

Nja, det är väl politiskt men, jag menar att ett hus man ägt i 40-50 år redan renderat så pass mycket i skatt, (fastighetsavgift, skatt och moms på el, vatten, avlopp,renhållningsavgifter, internetanslutning, alla redskap som man köpt som i sin tur beskattats med moms, alla hantverkare som anlitats betalar skatt, svenska sådana i alla fall!) plus säkert annat som jag missat. Därför; ta bort ”reavinstskatten” = kvitta den mot alla uppräknade skatter.

Kommentarsfunktionen är stängd