Nyheter

Kostsamt misstag gånger två på Mosslegatan

Nyheter Vid två tillfällen under dagen har förare bötfällts för att ha missat stopplikten på Mosslegatan.

Arkivbild.

Den ena föraren stannades innan 10-tiden under förmiddagen. För misstaget fick föraren 1 000 kronor i böter.

Vid 15.30-tiden missade en annan förare stopplikten på samma sträcka. Även denna miss resulterade i en ordningsbot på 1 000 kronor i böter.

Dela


10 reaktioner på Kostsamt misstag gånger två på Mosslegatan

Jag undrar bara om varför olika böter på samma fel! Jag fick betala 2 800 kronor i Jönköping på grund av att jag inte stannade bilen vid stoppskylt.

Varför böter alls vid stopp?
Många stopp ser man mer än där det är lämna fföreträde. Jag kör inte efter stoppskyltar eller hastighetsskyltar, jag kör med sunt förnuft och håller avstånd.
PS. Skulle mycket hellre ge böter till de som ligger för nära framförande.

Böter borde vara inkomstrelaterat, det vill säga det ska svida lika mycket i plånboken för alla. För många är en tusenlapp eller två som att plocka fram en tia ur plånboken och betala.

Stannar man inte vid stopp kanske man inte skall ha körkort 10 000 i böter vore rimligare gäller även polisen
Anders Hyggestorp

Eftersom det var jag som fick böta på 2500 och jag stannade vid stopskylten, men enligt polisen ”inte tillräckligt” eftersom mina hjul ”rörde sig”, kan jag bara bli besviken på rättvisan och jämlikheten hos vår polis. (1 000 eller 2 500?). Jag fick informationen att jag kunde gå till domstolen och klaga, men realistiskt sett vad är mina chanser där? Ironiskt nog följde polisen mig till järnvägsövergången och väntade på att tåget skulle passera. Det var två bilar framför mig som körde mot rött ljus som polisen ”inte såg”. (De var bara på stoppuppdrag” igår) Vad är för kriterierna för höjden av böter i Värnamo? Ursprung, kön, etnicitet ,ras och så vidare De hade gott om tid att ta fram alla uppgifter om mig innan de stoppade mig.

Eftersom du beskriver två olika belopp på böterna för likartade böter så är det högst troligt att böterna var av ” dagsböter” och då baseras bötesbeloppet på vilken taxerad inkomst man har.

Penningbot är ett fastställt belopp.

Böterna borde vara så höga att de verkligen känns.
Eller efter inkomst.

Nu har jag läst två artiklar om böter för att man inte hade stannat vid stoppskylten? I denna fick personer 1000kr i böter i den andra 2500kr. Borde det inte vara lika stora böter för samma överträdelse eller vad handlar det om?

Nja. Borde vara högre böter vid högre hastighet, vilket jag tror är fallet den här gången. Vid Mosslegatan är det 40 som gäller, och vid Nydalavägen är det 60. Så det låter rimligt enligt mig iallafall.

Kommentarsfunktionen är stängd