Nyheter

Kommunstyrelsen beviljade slalomklubben bidrag

Nyheter Kommunstyrelsen beslutade bevilja Finnvedens slalomklubb ett bidrag på motsvarande 580 00 kronor.

Kommunalrådet Azra Muranovic (S) fick inte igenom motionen om hedersrelaterat våld och förtryck, men får en ny chans vid nästa kommunstyrelsemöte.

Det blev som Värnamo.Nu spådde. Kommunstyrelsen sa jag till att sponsra Finnvedens Slalomklubbs projekt ”Sommar i Alandsrydsbacken”.

Sponsringen innebär att kommunen kommer att utföra anläggningsarbete i backen till ett sammanlagt värde av 580 000 kronor. I första hand ska arbetet inriktas på att bygga en damm.

Mossleskolans renovering blev dyrare än planerat. Närmare fem miljoner kronor. Men kommunstyrelsens ordförande, Hans-Göran Johansson (C) och majoriteten av styrelsen hade förståelse för fördyringen.
– Nu blev det en totalrenovering, med en ny matsal, nytt personalutrymme och en väldigt bra ventilation .  – Resultatet blev en riktigt fin skola, sa Johansson efter mötet. Han poängterar också att Rydaholmsborna inte kommer att bli utan ismaskin. – Det befintliga ismaskinen har renoverats så att vi kan använda den flera år till innan vi behöver köpa någon ny maskin, menade Johansson.

Mer positiva miner blev det på mötet när Gröndalsskolans utbyggnad slutredovisades. Där slutade det med ett plus på lite över 100 000 kronor. Den aktuella utbyggnaden består i ett antal moduler som satts upp i anslutning till särskolan på Gröndal.

Socialdemokraternas motion om riktlinjer och rutiner för hedersrelaterat våld och förtryck fick inte kommunstyrelsens godkännande. Men motionen får en andra chans, eftersom mötet beslutade att hänskjuta motionen till nästkommande möte.
En nybyggnation på Karlsdal kommer allt närmare. Kommunstyrelsen sa ja till ett tilläggsavtal för Karlsdal 14:2. Socialdemokraterna motsatte sig att det ska byggas på det aktuella området och röstade mot förslaget. Avtalet gäller för SSC Invest AB, som ska bygga på området.
Frågan om en ny biblioteksbuss håller på att utredas. Kommunstyrelsen beslutade bevilja en förlängd tid för Kulturförvaltningen att slutföra utredningen.

Taggar

Dela