Nyheter

Kommundirektören: ”Viktigt att verksamheter kan hållas öppna”

Nyheter Ulf Svensson, kommundirektör i Värnamo, berättar om morgonen och förmiddagen i stadshuset samt hur konsekvenserna och följderna blev för kommunal verksamhet i närområdet.

Foto; David Alin

Kommunledningen vaknade tidigt i dag på morgonen av telefonsamtal…

– Vi samlades, förvaltningschefer, säkerhetsavdelning med flera och polisen kom till oss och informerade om händelsen. Vi har hela tiden sagt att polisen hanterar händelsen och att vi ska hantera konsekvenserna och följderna, berättar kommundirektören Ulf Svensson till oss på Värnamo.nu. 

– I närområdet där händelsen ägt rum har vi Ängens förskola, Enehagsskolan och ett gruppboende. Det var viktigt att se till att verksamheterna kunde öppna. Boende på gruppboendet vid Parkgatan evakuerades. Vid Åkanten samlades invånarna tills man kunde gå till jobbet eller/och tillbaka till sin bostad.

Posomgruppen aktiveras
– Vi startar upp ett stödcentrum och tanken är att den ska öppna på Åkanten i eftermiddag och hållas öppen tills i morgon. Vi kommer att finnas på plats för krisstöd för de som känner sig oroliga. 

Invånare som känner sig otrygga, vad vill du säga till dessa?
– Polisen säger att det inte förekommer någon hotbild utan detta är förmodligen personer i kriminella nätverk. Tyvärr drabbar detta allmänheten. Vi jobbar tillsammans med polisen för att alla ska känna sig trygga och har ett långsiktigt arbete. För att dämpa oron kommer polisen vara i närområdet, avrundar Ulf Svensson kommundirektör. 

Taggar

Dela


1 reaktion på Kommundirektören: ”Viktigt att verksamheter kan hållas öppna”

Kommentarsfunktionen är stängd