Nyheter

Kommunen ökade med 89 personer

Nyheter Det blev positiva besked från kommundirektören när kommunstyrelsen sammanträdde.

Kommundirektören Ulf Svensson kunde lämna glädjande besked om fortsatt befölkningsökning i Värnamo.

Tvärt emot var en del siat om så blev det inget beslut i kommunstyrelsen om att göra en ny planöversikt när det gäller nya tomter kring Jönköpingsvägen och Rörstorpsområdet. I stället beslutade kommunstyrelsen att helt lyfta ut ut dessa båda punkterna från dagordningen. – Vi ville att de ansvariga tjänstemännen skulle prata ihop sig och återkomma i ärendet, berättar kommunstyrelsen ordförande Hans-Göran Johansson (C).

Vidare beslutades det at en återkommande punkt på kommunfullmäktiges dagordning ska plockas bort. Det är punkten ”Fråga din politiker” som nu kommer att stryka från Fullmäktiges dagordning.  Anledningen är att det är en punkt som bara utnyttjats et fåtal gånger under dessa fyra år.  – Numera har alla politiker egna mejladresser dit man kan skicka frågor. Och alla har telefon så vi ser ingen anledning att en sådan punkt på dagordningen finns kvar, hälsar Johansson.

Kommunstyrelsen beslutade också om att ge ett ekonomiskt bidrag till organisationen Internationella företagsnätverket. Bidraget är på 95 000 kronor.

Under mötets gång så lämnade också kommundirektören Ulf Svensson en befolkningsprognos. – Vi har ökat med 89 personer hittills i år, var hans positiva besked. En annan fråga som kom upp handlade om infrastruktur. Mikael Karlsson som är kommunens ansvarige när det gäller dessa frågor berättade bland annat om de fortsatta planerna på att rusta upp  27:an och Kust till kust-järnvägen.

Taggar

Dela