Nyheter

Kommunen betalar utbildning för sjuksköterskor

Nyheter Värnamo kommer nu som första kommun i länet att erbjuda betald specialistutbildning till sjuksköterskor.

Kommunen ingått ett avtal med Vårdförbundet om akademisk specialisttjänstgöring, AST om att utbilda specilistsjukskötertskor.

Detta efter att kommunen ingått ett avtal med Vårdförbundet om akademisk  specialisttjänstgöring, AST.
För sjuksköterskorna kan detta bli ett lyft. De får nämligen möjlighet att studera till specialistsjuksköterska med bibehållen lön.

På kommunens hemsida beskrivs det hur sköterskorna efter avklarad utbildning kommer att erbjudas arbete som specialistsjuksköterska, men att de också kommer att få ett särskilt uppdrag, nämligen ett särskilt ansvar för verksamhetsutvecklingen.
Projektet startar redan i höst, då de fyra första sjuksköterskorna ska påbörja sin utbildning. Efter det kommer fyra nya att utbildas.

Kerstin Berggren är sektionschef på omsorgsförvaltningen i Värnamo kommun.
– Vi behöver komplettera våra utbildningssatsningar för att säkra att vi har trygga medarbetare med rätt kompetens och att vi uppnår en god, säker och jämlik vård. Det finns behov av att stödja medarbetare som vill vidareutbilda sig till specialistsjuksköterska och vi är mycket glada att kunna erbjuda detta och vara den första kommunen i länet, som skrivit avtal med Vårdförbundet om AST, säger hon till Värnamo.Se

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *