Nyheter

Kommunen anlitar extern revisor

Nyheter Det kommer att bli en extern revision av Tekniska utskottets verksamhet.

Kommundirektören Ulf Svensson informerade om att en extern revision kommer att genomföras.

Det framkom vid dagens kommunstyrelsemöte. Kommundirektören Ulf Svensson höll då en genomgång om de senaste dagarnas turbulens kring Tekniska nämnden.

– Kommundirektören gav en bra redogörelse för hur kommunens tjänstemän och kommunledningen  agerat kring skriverierna om Tekniska nämnden, säger kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson (C).

Han klargjorde också att det kommer att göras en extern revision av Tekniska utskottets verksamhet. På dagordningen i dag fanns det en mängd olika frågor som skulle ventileras och tas beslut om. En sådan punkt på dagordningen var en motion från Socialdemokraterna om riktlinjer och rutiner för  hedersrelaterat  våld och förtryck. Där röstade en majoritet emot motionen.

– Anledningen är att det är tjänstemännen som ska besluta om riktlinjer och  rutiner. Därför röstade vi emot motionen, den var så att säga lagt i fel forum, konstaterade Johansson.

Det blev bakläxa för Tekniska nämnden när det gällde frågan om Vråenparken och en dagvattenanläggning i anslutning till området. Kommunstyrelsen skickade tillbaka ärendet till nämnden, med önskemål om att nämnden närmare skulle presentera hur de tänkt finansieringen av projektet. Tekniska nämnden ville nu ha sammanlagt 4,8 miljoner extra till projektet, vilket alltså inte gick igenom i nuläget.

Värnamo kommun som arbetsgivare var en annan punkt på dagordningen. 2017breviderade kommunen sin policy som arbetsgivare. En policy som sedan dess har reviderats. Nu har HR-avdelningen arbetat fram en ny policy som kommunstyrelsen godkände. Det är sedan kommunfullmäktige som fastställer ändringen.

En motion med rubriken : Motion – Branschdag för Vård- och omsorgsyrket kom sedan upp. Där yrkade Socialdemokraterna bifall till motionen, medan majoriteten beslutade att motionen skulle avslås. Motiveringen till avslaget var att Barn- och utbildningsnämnden redan i dag arbetar med dessa frågor.

Under mötet  fick samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att se över möjligheten att göra två nya detaljplaner. Det gällde bland annat ett nytt bostadsområde i anslutning till Jönköpingsvägen. Ett annat område som också behöver ny detaljplan är på Rörstorpsområdet, där nya bostäder är aktuella.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Kommunen anlitar extern revisor

Kommentarsfunktionen är stängd