Nyheter

Kommunal satsning på heltidstjänster

Nyheter Nu ska Värnamo kommun satsa på fler heltidstjänster.

Värnamo kommun ska satsa mer på heltidstjänster.

En satsning kallad ”Heltidsresan” ska göra att andelen heltidsanställda kommunanställda ökar.

På kommunens hemsida beskrivs hur ett projekt som ska fortgå till mars 2019 ska arbeta med projektet.
– Att fler arbetar heltid är ett viktigt mål för att öka jämställdhet, klara framtida kompetensförsörjning och öka medarbetares möjligheter att vara ekonomiskt självständiga, skriver kommunen på sin hemsida.

Kommunen har ett stort behov av nyrekrytering. Främst gäller detta inom vård, skola och omsorg.
– Att fler arbetar heltid innebär bland annat färre nyrekryteringar, mer resurseffektiv verksamhet och sammantaget en högre kvalitet i verksamheterna, skriver kommunen.

 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Kommunal satsning på heltidstjänster

Har en dotter på snart 22år som från ca 15-16 års ålder jobbat inom omsorgen i kommunen. Har godkända betyg från gymnasiet som undersköterska. Hon har jobbat som tim-vik mestadels. Vissa vikarietjänster också. Just nu går hon på vikarietjänst fram till sista januari. Sen vet hon inte vad som händer. Den vikarietjänst hon går på ska nån annan vikarie få, har hon hört. Hon blev lovad tidigare att den kommer att förlängas men det skedde ett chefsbyte. Och hans svar till min dotter var : Du får söka det. Min stora fråga till kommunen är. Hur många år ska en utbildad undersköterska utbildad i er egna skola Finnvedens gymnasium,behöva jobba o ställa upp i vått o torrt innan de får en fast tjänst??? Snart vill ju ingen jobba för kommunen. Och tydligen kan cheferna göra precis som de känner för. Vissa får tydligen fast tjänst utan vidare. Andra har inte ens utbildning. Frågar ni mig o vår familj rekommenderar vi starkt inte för att jobba för Värnamo kommun. Sen står ni på alla jobb mässor och gör reklam om att inom omsorgen har vi jobb till undersköterskor. Vilket skit prat. Blir bara så förbannad. Min dotter är uppskattad både bland personal som brukare och jobbar bra. Men nån anställning lär hon inte få. Och det är nog LAS dagarna som ställer till det. Efter sista Januari blir hon nog inte inringd mer. Detta spel har vi sett i många års tid nu. Hur kan ni vara så jä…..fula mot unga människor som VILL jobba. Och som vill skapa egna liv och kunna flytta hemifrån. Det lär inte kunna ske i denna kommun, åtminstone inte så länge hon jobbar åt kommunen.

hahahaha du har så rätt när man blir lassat då är man inte längre behövt. din dotter är inte ensam . så beklagligt.

Kommentarsfunktionen är stängd