Nyheter

Kommun och näringsliv i arbetsmöte

Nyheter I dag träffades företrädare för näringslivet och representanter från Värnamo kommun för en gemensam lunch och arbetsmöte.

Ett 30-tal personer deltog i workshopen, som började med lunch.  [1/6]

Kommun och Näringsliv tillsammans.  [2/6]

Till vänster, kommunsyrelsens ordförande, Hans-Göran Johansson (C).  [3/6]

Nätingslivet presenterade delar av den enkätundersökning som gjort om relationen mellan näringsliv och kommunerna.  [4/6]

Dan Sylvebo, regionchef för Svenskt Näringsliv i Jönköpings län.  [5/6]

Det framkom många tankar på hur man ska kunna förbättra relationen mellan kommunen och näringslivet.  [6/6]

Värnamo Näringslivsförening hade bjudit i till arbetsmötet så lämpligt nog stod det Wallenbergare på menyn. Men på menyn fanns också tre viktiga frågor som under några intensiva timmar stöttes och blöttes av deltagarna.

Första punkten handlade om politikers och kommunens tjänstemäns attityd till företagande.
Där skulle deltagarna lämna tre konkreta förslag till hur denna relation ska kunna bli bättre.

Andra frågan handlade om service till företagen, eller mer exakt, vad kan kommunen göra för att få ännu bättre service från kommunen.

Den tredje frågan handlade om hur man ska locka medarbetare med relevant kompetens att flytta till Värnamo.

Dan Sylvebo som är regionchef för Svenskt Näringsliv i Jönköpings län berättade att organisationen gått ut med en enkät till 6 000 företag. I enkäten ingick bland annat frågan om kompetensförsörjning.
– 75 procent av företagen som svarade på enkäten upplevde att de har problem med att hitta medarbetare med rätt kompetens., sa Sylvebo

Resultatet av workshopen var att flera förslag till förändringar och förbättringar kunde presenteras.
En sådan förändring var att förbättra kommunens hemsida, bland annat för att göra det enklare för företag och andra att söka och hitta rätt på sidan. Ett annat förslag handlade om att få fler att flytta till Värnamo. Där var ett förslag att kommunen skulle satsa mer pengar på Ditt Värnamo.
Man efterlyste också en bra presentation av Värnamo, som kan få folk intresserade av kommunen och vad som som finna att erbjuda där.

Taggar

Dela