Nyheter

Kollegorna som startade eget

Nyheter Värnamokillarna Per-Olof Andersson och Christoffer Elmersson inviger sin nya reservdelsbutik Autoexperten på lördag

Christoffer och Per-Olof inviger sin nya butik på lördag

När vi kliver in i lokalen, där både traktor- och bilförsäljning tidigare funnits, är hyllorna fulla med bildelar i långa rader, både på längden, höjden och bredden. På lördag inviger Andersson och Elmersson sin nya butik.

10 000 bildelsartiklar. Det är vad killarna ska se till att serva både verkstäder, åkerier och privatpersoner i hela GGVV-området med. Per-Olof, som är ett välkänt ansikte inom kedjan och har jobbat som utesäljare både i Värnamo och Anderstorp och kollegan Christoffer, som är bilmekaniker i grunden, tog saken i egna händer och uppfyllde sin dröm. 

– Vi har tidigare varit anställda inom kedjan och det här är verkligen en dröm att starta en egen butik. Vi letade lokal här i Värnamo och hittade den här. Den hade varit utan kontrakt i några år och behövde fräschas upp. Vi var och tittade här samma dag och bestämde oss direkt, då den var klockren för oss. Läget, typ av lokal där vi både kan ha lager och butik, och sen de här fönstren ut mot Växjövägen, säger Per-Olof när vi sätter oss ner vid fikabordet.

I augusti klev killarna in den tomma lokalen, som mäter 580 kvadratmeter, och efter uppfräschning och målning kom inventariet.

– Vår första tanke var; Var ska vi börja… säger Christoffer och ler och berättar vidare att redan den 4;e oktober skrevs första följesedeln ut till kund.

Inredningen sattes upp och lagret fylldes på allteftersom, idag finns här 10 000 artiklar lagerförda. Under tiden har Andersson och Elmersson skött verkstädernas- och åkeriernas behov av reservdelar. Det har varit mycket jobb, men av döma av killarnas leende var det värt det.

– Vår turbil, min pappa, kör slingan två gånger om dagen, en morgon- och en eftermiddagstur och den sträcker sig från Ljungby i söder, Vaggeryd i norr och Anderstorp i väst. Kunderna och branschen kräver bra service och det får dom, menar Per-Olof och nämner att Christoffers bakgrund som bilmekaniker är bra, då han vet vad som behövs och krävs.

Tryggheten för nyföretagarna är att bolaget är tredelsägarskap där Autoexperten är med centralt, det kan handla om att förse butiken med bland annat kortläsare, lagersystem och ansvar för bokföringen.

Vid Växjövägen har Autoexperten öppnat

– Vi koncentrerar oss på att sälja. Vi har satsat på att ha ett stort och brett lager för att vi ska vara den leverantören som har grejerna hemma och får snabb service, kommenterar Per-Olof som berättar att de redan anställt en kille, Andreas Söderen, som börjar på måndag.

– Det händer så otroligt mycket på marknaden och det gäller att vara på tårna. När de väl får in de nya bilarna på verkstaden ska vi ha delar till dessa hemma på hyllan, kommenterar Christoffer.

På lördag har den efterlängtade kaffemaskinen i fikarummet anlänt och Andersson/Elmersson öppnar upp för alla som vill vara med på invigningen.

– Vi bjuder på kaffe och korv. Vi vill visa att vi är här i stan och bjuder på riktiga dräparerbjudande under lördagen. Vi kommer att ha 20% rabatt här i butiken under invigningsdagen, säger Per-Olof.

9 av 10 kunder som kommer in innanför dörren går direkt fram till servicedisken och vill ha personlig hjälp då reservdelsutbudet är stort och kunden behöver rätt grejer till sin bilmodell.

– Det roligaste med att vara egen är glädjen av att jobba. Man tänker inte, man bara gör det. Jag har varit i branschen länge, men det här är en helt ny värld. När vi fick nyckeln till lokalen var det tomt. Vi har byggt upp det här tillsammans, menar Per-Olof.

Christoffer Elmersson, som också tidigare varit anställd och nu egen företagare får nypa sig i armen ibland och avrundar med att det som är häftigaste är att se varje steg ”När vi kom hit fanns inget, idag har vi byggt upp allt. Det är en häftig känsla och på måndag är jag plötsligt arbetsgivare också”.

Den nya bilreservdelsbutiken på Växjövägen kommer att vara öppen under butikstid måndag till lördag.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Kollegorna som startade eget

Lycka till med den nya butiken!
Bra med en ny välsorterad biltillbehörsbutik med personal som vet vad dom snackar om när det kommer till bildelar.

Jag kör AD-bildelar och bättre service och där har jag handlat förr – för där känner man sig välkommen

Kommentarsfunktionen är stängd