Nyheter

Klart med kommunens kulturpris 2017

Nyheter Cirkus, brass och guidernas guide får kulturstipendier 2017.

Frisksportaren, cirkuspionjären och författaren Olle Sahlberg, brassbandsledaren Ulrik Lundquist och guiden Bodil Swensson.
Dessa tre får årets kulturpris av  Värnamo kommun .

– Det är alltid spännande och roligt ta del av nomineringarna och inse hur många duktiga kulturutövare det finns från vår kommun, vilket samtidigt gör det väldigt svårt att välja. Vi försöker se till att det sett över flera år blir en bra bredd där många olika kulturområden kan uppmärksammas, säger kulturnämndens ordförande Eva Törn (M).

Rösterna spreds på ett antal olika kandidater när kulturnämnden skulle fatta beslut, men till slut stod det klart att det är följande tre som är 2017 års kulturstipendiater:
Ulrik Lundquist, Bor Ledare för brassbanden i Bors Missionskyrka. ”Har i över 20 års tid  gjort en enorm arbetsinsats för brassmusiken och lett orkestrarna i Bors Missionskyrka till stora framgångar.

Bodil Swensson, Klevshult, Kulturarv Guide i många olika sammanhang, tidigare ordförande Värnamo Hembygdsförening. ”Guidernas guide i Värnamo som med engagemang och imponerande bredd sprider kunskap om vårt kulturarv.”

Olle Sahlberg, Värnamo, Cirkus/Litteratur Ungdomsledare i Värnamo Frisksportklubb och författare. ”Har bland mycket annat introducerat nycirkusen i Värnamo, hjälpt många ungdomar till en bra start i livet och skrivit flera romaner.”   Stipendiaterna får 10 000 kronor var. Stipendierna delas ut vid en ceremoni i Gummifabriken i början av nästa år.

 

Kulturpristagare Bodil Swensson..  [1/3]

Olle Sahlberg får också kulturpriset i år.  [2/3]

Liksom Ulrik Lundquist.  [3/3]

Taggar

Dela