Nyheter

Kanske kommunalt vatten till Hamra

Nyheter 45 fastigheter i Hamra kommer framöver att lämna över sitt spillvatten till kommunen. Möjligen också även få kommunalt vatten?

Fastigheter som berörs

Enligt lagen om allmänna vattentjänster har nu Länsstyrelsen begärt in handlingsplan för att bilda ett verksamhetsområde i Hamra. Ett 45-tal berörda fastigheter, som nu kommunen framöver kommer att omhändertaga spillvatten, innebär också att fastighetsägarna ska betala avgifter enligt VA-taxa.

– Vi hade diskussion om detta i tisdags. Vi ville att man skulle lägga i en ny vattenledning samtidigt som man gräver en VA-ledning. Jag yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag, säger Stig Claesson (KD).

– Nu kommer det in en massa förslag, men det här var något som jag skickar med till organisationen. Det var en god idé. Det går säkert att lösa, men lovar inget här på stående fot, säger Gottlieb Granberg (M).

Kommunfullmäktige beslutade enligt kommunstyrelsens förslag att godkänna det nya verksamhetsområdet för spillavlopp vid de 45-talet fastigheter i Hamra. Om det blir kommunalt vatten också återstår att se…

Taggar

Dela