Nyheter

Kan bli trygghetsboende

Nyheter På kommunfullmäktige kan planerna på ett trygghetsboende i Forsheda träda i kraft.

Framtiden för kommunens lägenheter på Skogsstigen kan snart vara utstakad.

Den 17 december 2019 gav kommunstyrelsen mark- och exploateringsavdelningen, efter samråd med omsorgsförvaltningen, i uppdrag att sälja tio marklägenheter på Skogsstigen 1A-K i Forsheda. Mark- och exploateringsavdelningen har efter värdering och förhandling upprättat ett köpeavtal med Finnvedsbostäder, där bolaget köper fastigheten för 4,3 miljoner kronor. Bostadsbolaget har i sin tur haft en dialog med omsorgsförvaltningen och informerat om att ambitionen med affären är att omvandla lägenheterna till ett trygghetsboende.

– Planen är att vi ska ta över lägenheterna den 1 november, om fullmäktige tycker om planerna, det är den sista stötestenen. Planen är att de som bor där fortsätter att bo där. Målsättningen är att efter semestern nästa år ska trygghetsboendet vara på plats. Tanken är att samarbeta med Forsgården som ligger tvärsöver gatan, där de som bor i lägenheterna går in till boendet och äter och har andra aktiviteter med de boende, säger Stanley Guldmyr, vd på Finnvedsbostäder.

Enligt köpeavtalet ska kommunen ta fram och bekosta en detaljplan som ska pröva om del av fastigheten/objektet som är belägen på Forsheda 5:108 kan utgöra kvartersmark för bostäder, samt bekosta den fastighetsreglering som krävs för att överföra denna del till Forsheda 5:82. Om detaljplan eller fastighetsbildning inte leder fram till önskat resultat tillförsäkras bolaget en nyttjanderätt till detta område.

Taggar

Dela