Nyheter

Kan bli 400–500 nya jobb i Skillingaryd

Nyheter Logistikbolaget Aditro Logistics har tecknat avtal om att expandera ytterligare genom nya logistikcenter i Båramo i Skillingaryd. – Säg inte utan att vi jobbar för hela kommunen, upp till 400–500 arbetstillfällen i framtiden i Skillingaryd, noterar kommunalrådet Gert Jonsson (M) om satsningen.

Gert Jonsson (M). Arkivbild

Logistikbolaget Aditro Logistics har tecknat avtal om att expandera ytterligare genom nya logistikcenter i Båramo i Skillingaryd på totalt cirka 120 000 kvadratmeter.

– Aditro Logistics etablering i Skillingaryd förstärker ytterligare kombiterminalen Båramos position som viktig aktör inom tåggodshantering i Norden och som inlandshamn, säger Johan Thorsell, näringslivschef på Vaggeryds kommun.

– Samtidigt som Aditro Logistics har fått ett optimalt läge utmed E4:an med egen järnvägsanslutning och snabba vägar ut till Europa, så skapar etableringen också positiva effekter för vårt samhälle i form av fler arbetstillfällen, nya invånare och mer liv och rörelse, säger Gert Jonsson.

I första etappen byggs en fastighet om cirka 50 000 kvadratmeter. Fastigheten ska vara redo för inflytt i januari 2022 och kommer ha Fmcg-fokuserade automationslösningar. Aditro Logistics har under de senaste åren haft en kraftig tillväxt och växt cirka fyra gånger mer än marknaden. Bolaget planerar för att fortsätta sin starka tillväxt och nu med support av de nya ägarna, Posti Group – det är alltså finska Posten. Aditro Logistics besitter i och med detta över 350 000 kvadratmeter logistikcenter. Fastigheten byggs av Ch Square vilken blir dess första fastighet i Jönköpingsregionen.

Arkivbild från Båramo

 

–Vi har en tillväxtagenda som förstärks ytterligare i och med denna strategiska satsning. Vi kommer inledningsvis bygga upp ett automatiserat Fmcg-koncept för att därefter fortsätta vårt fokus på e-handelslogistik. Detta är det första stora expansionsinitiativet tillsammans med Posti som ägare och det är ett viktigt steg för oss som bolag. Enheten kommer vara en högmodern och effektiv enhet med 140 meter tåganslutning för miljövänliga inleveranser. Det är även första gemensamma projektet vi gör tillsammans med Ch Square, vilket vi hoppas blir ett långt och framgångsrikt samarbete, säger Johannes Gussander vd Aditro Logistics.

– Vi är väldigt stolta över att få genomföra denna etablering åt Aditro Logistics och stödja dem på deras fortsatta tillväxtresa. Vaggeryds geografiska läge med tillgång till järnvägsanslutning och goda framtida expansionsmöjligheter gör att det passar utmärkt för en modern och flexibel logistiketablering. Vi har haft en väldigt god och lösningsfokuserad dialog genom hela processen, och tillsammans med Aditro Logistics och Vaggeryds kommun har vi lyckats skapa en attraktiv lösning för alla inblandade parter, säger Alexander Söderberg, partner i Ch Square.

Taggar

Dela