Nyheter

Jörgen Skärin (MP): Hissa Ukrainsk flagga utanför stadshuset

Nyheter Ett mail anlände till Camilla Rinaldo Miller (KD) under helgen från Jörgen Skärin (MP) som tyckte att Camilla, som innehar rollen som ”borgmästare” för kommunen, skulle ta ställning om demokratin och rätten till ett lands suveräniteter. 

Arkivfoto David Alin.

Från (MP) kom ett mail till redaktionen under lördagsförmiddagen. Jörgen Skärin önskade att ”Kommunfullmäktiges ordförande och föredöme för Värnamo kommun samt rollen som indirekt borgmästare av historiskt slag ska symboliskt ta ställning till demokrati och rätten till ett vad ett lands suveräniteter betyder”. 

– Vi gör en symbolisk handling om vi hissar Ukrainsk flagga ihop med vår svenska flagga samt kommunflagga vid stadshuset i Värnamo. Och att vi på detta sätt symboliskt visar att medborgarna i Värnamo kommun solidariskt står bakom det Ukrainska folket i deras kamp för suveränitet och demokrati. Det finns andra kommuner som gör detta redan och vi från Miljöpartiet tycker att detta är en liten symbolik i all sorg som utspelar sig i ett europeiskt land. Jag tror att alla i Värnamo står bakom detta, menar Jörgen Skärin (MP).

Jörgen skickade mailet till kommunfullmäktiges ordförande Camilla Rinaldo Miller (KD), som under söndagskvällen svarat på Jörgens fundering: 

– Jag håller med dig om att det är viktigt att stå upp för demokrati och visa solidaritet. Det ska vi alltid göra. Redan i torsdags i samband med fullmäktigemötet så fanns tankar på att som en symbolisk handling hissa den Ukrainska flaggan. Det som då kom till min kännedom var att vi inte har den flaggan i kommunens ägo och troligtvis saknar vi flaggor för fler länder än så.

– Av den anledningen kunde vi således inte hissa flaggan i torsdags. Vi jobbar vidare för lösning under morgondagen, lovar kommunfullmäktiges ordförande Camilla Rinaldo Miller (KD). 

Taggar

Dela


4 reaktioner på Jörgen Skärin (MP): Hissa Ukrainsk flagga utanför stadshuset

Att hissa flaggor och visa sympati är de fegas recept, det kostar inget. Tror ni verkligen att diktatorer bryr sig om sådant?
Ett kraftfullt försvar är det ukrainarna ber om och som vänner är man skyldig att ställa upp.
Sverige översvämmas av symbolhandlingar och vackra ord från de som anser sig vara goda. Men de löser inga problem. Vänner hjälps med handlingar och uppoffringar.

Här tycker vi lika Jörgen!
Helt rätt att visa sympati för Ukraina.

Kommentarsfunktionen är stängd