Nyheter

Jörgen Skärin debatterar Miljöpartiets 40 år

Nyheter Jörgen Skärin (MP)   från Värnamo debatterar.

40 år i politiken och kanske ordet miljö vägs in i alla beslut framåt? Hoppet finns

Jörgen Skärin. Arkivbild

I dagarna för 40 år sedan bildades Miljöpartiet för att sätta miljön på den politiska agendan. Redan för 40 år sedan fanns det personer som såg vart mänskligheten och civilisationen var på väg, mot något som inte är hållbart för kommande generationer. Alltså måste det upp på den politiska agendan i varje diskussion.

Vi är nu där att varje politiskt beslut skall värderas längre än en mandatperiod kortsiktigheten är förbi liksom hysterisk konsumtion av resurser.

I 40 år har Miljöpartiet ansetts som bakåtsträvare och miljömuppar på ett negativt sätt. Miljöpartiet har gett utrymme för nya ekonomiska talespersoner luft att utrycka sig om nya hållbara ekonomiska system. Att tillväxt inte behöver hänga ihop med att tillverka fler konsumentprodukter, billigt flyg och ett driv på produktutveckling för att bara konsumera så välståndet (BNP) ska öka varje år.

Miljöpartiet grundar alla politiska beslut i ekonomisk, biologisk, humanistisk hållbarhet mer är en mandatperiod i alla politiska nivåer. Miljöpartiet står för ordet miljö i alla politiska beslut. Ordet miljö betyder omgivning och mellan omgivningen och däri verkande system, djur, växter eller andra organismer.

Samspelet fysisk och social miljö kan förklaras som organismens påverkan på sin omgivning och omgivningens påverkan på organismen. Om det finns en liten miljöpartist i alla medborgare så finns det hopp om bättring som Pugh sjunger ”finns det lite stolthet kvar finns det också hopp om bättring”.

Jörgen Skärin
Miljöpartiet

Taggar

Dela