Nyheter

Jonas Ragnarsson bloggar

Nyheter Jonas Ragnarsson är uppvuxen i Vaggeryd men bor numera i Jönköping och skriver då och då en blogg. I dag är rubriken: Släktband, skrattfest och vår

Jonas Ragnarsson i Skillingaryds IK

Kan ingenting alls om musik; men årets Mello verkar vara rena familjefesten. Det är Dotter, Lillasyster och The Mamas i en allsköns blandning, Och enligt säkra källor dyker det upp några stekheta wild cards i lördagens ”andra chansen”. Popsnöret Styvpappan, indiebandet Tjocka släkten och duon Faster & Kusin kan skrälla och ramla hela vägen till final.

Fyllde härförleden 44 och det är inte så mycket att prata om. Men det är synnerligen bekymmersamt att kropp och knopp så smått börjar tänka på refrängen. Ety; under en nyss avslutad (coronasäkrad) skidsemester fick jag utbrista ett lätt ”åh hej” varje gång ändalykten landade i stolsliften. Och i övrigt börjar håret få fyra nyanser av grått, ryggen värka och minnet svika. Kliv, kliv, överlev.

Trump-kramaren Annika Sörenstam gjorde nyligen ett kortare gästspel på LPGA-touren varpå Sportbladets oefterhärmlige Per Bjurman fick uppdraget att hårdbevaka fd golfessets öden och äventyr. Och Bjurman bjöd på detta alldeles, alldeles underbara lilla stycke:

”Det var vad den var. En nervös förstarunda följdes av en fredagsföreställning som i alla fall gav nostalgiska förnimmelser om forna tiders magi. Sedan kom lördagen och ja, well, då spelade hon – lätt tillspetsat – inte mycket bättre än Gösta i ”Sällskapsresan”, om ni minns den något koleriska Roland Jansson-karaktären.”

Humor.
På tal om släktband. Haveriet HV71 har alltså tillsatt en ”extern utredare” för att ta en närmare titt på laget som löper en överhängande risk att spela allsvensk hockey nästa säsong. Jahaja. Sätter min ringa månadspeng på att denne utredare har någon form av släktband med de styrande i HV och därmed lär hens utredning icke tyda på några allvarliga fel och brister varpå freak-showen får fortsätta.

I min bok borde statens haverikommission ta en närmare titt på fallet HV71.

Tänk att folk på riktigt tror att våren är kommen. Det räckte med en sällsamt varm februarihelg innan gemene man slängde fram sina utemöbler, gödslade gräsmattan, oljade in altangolvet och planerade midsommarfesten. Kalmera er. Kung Bore är en lurig jävel. Glöm aldrig det.

Göte-la-Borg mailar:

– Vilken karaktär i ”Saltkråkan” utvecklade ett svårt mobilberoende?

– Skrållan.

Tackar.

Efter tuffa förhandlingar med undertecknads blogg-leverantör har vi nu kommit överens om ett nytt ettårskontrakt. Det betyder att jag som vanligt betalar 349 riksdaler för att få trycka fritt på tangenterna. Hm, hur gör dessa influencers som drar in multum varje år? För mig kostar det bara pengar. Frapperande.

Motsatsen till Nils van der Poel heter Calle Halfvarsson.

Denna fredag firas ”Ostbågens dag”. Ostbågen är i grunden ett oerhört överskattat tingest . Lite som lussebullar, hallongrotta och alla bakverk med russin i.

Eder bloggare skäms. Har enkom ätit tre semlor under 2021. Uselt. Men någonstans har jag tappat tron på mänskligheten när det avlas fram avarter såsom semmelwrap, korv i bröd-semla och mufflor på löpande band. Här nedan en till som tappat det i fallet semlor:

https://captiongenerator.com/2161047/Ljromssemlan-gr-Hitler-arg-

Fössta tossdagen i mass. Det är en dag, till skillnad från ostbågen, en dag att fira.

Och mitt Liverpool har nu fem raka nederlag på Anfield Road i ligaspelet. Obegripligt.

I veckan kom så det väntade beskedet att innebandysäsongen ställs in. Och då är det ju bara att tacka ja till fortsatt fäktande i sarghörnen och hoppas att säsongen 21/22 kan genomföras.

Skrattfestfestivalen har topp-4 kvar och en god idé är att ta dessa i kronologisk ordning. Vi börjar således med:

Plats 4: Golfproffset dissar beep
Tränare Hill lämnade inget åt slumpen och under ett längre matchuppehåll skulle konditionen testas hos oss spelare. Och då drar man naturligtvis fram en bandspelare och frontar det vedervärdiga beep-testet. Efter en skyndsam promenad (nivå 1-4), följt av lätt jogg (5-7) fortsatte sedan testat upp på nivå åtta. Då viker plötsligt Golfproffset till höger, slutar springa och ropar till tränaren: ”Hill, pill, sill, dill, jag måste tyvärr dra. Hej du, hej du.” Hill såg ut som en fiollåda i ansiktet emedan vi övriga nådde oanade nivåer innan man utpumpad föll ihop i fosterställning. Men då var sedan länge avvikaren på väg till en svårare sittning.

Nästa vecka: Prispallen avslöjas.

På tal om bakverk. Det är när kidsen ställer frågan ”Får vi baka?” som ett rent och prydligt kök kan förvandlas till en knarkarkvart på mindre än fem minuter. Hur gör dom små liven?

Ta hand om er.

På denna länk finns Jonas egen bloggsida med mängder av bloggar

Taggar

Dela