Nyheter

Inleder samarbete med framstående trädgårdsdesigner

Nyheter Konst- och designmuseet Vandalorum i Värnamo har anlitat holländske Piet Oudolf att utveckla museets utemiljö.

Konst- och designmuseet Vandalorum i Värnamo har anlitat holländske Piet Oudolf att utveckla museets utemiljö. Pressbild

Piet Oudolf är en av världens främsta trädgårdsdesigners som bland annat har skapat trädgårdarna vid The High Line Park i New York, USA, Vitra Design Museum i Weil am Rhein, Tyskland, konstgalleriet Hauser and Wirth i Somerset, England och restaurang Noma i Köpenhamn.

Oudolf arbetar nu med att, i samarbete med landskapsarkitekt Jelle Bennema från Delta Vorm Groep, utveckla en masterplan för hela Vandalorums 8,4 hektar stora tomt, som i dag består av gräsmatta, ängsmark, våtmark och trädpartier. Nästa steg blir att planlägga själva trädgården.

Piet Oudolf: ”Vi är mycket glada att vi har börjat skapa en trädgård runt Vandalorum, en trädgård som kommer att samspela med den mycket vackra naturen runt museet. En trädgård är inte en målning som du tittar på utan en dynamisk process som hela tiden förändras, och som du ständigt kan återvända till.”

Elna Svenle, Vandalorums museichef: ”Det är 10 år sedan vi invigde Vandalorum. Under första decenniet har fokus varit att utveckla utbudet innanför museets väggar — utställningarna, pedagogiken, maten osv. Vi är nu redo att ta oss an den stora del av museet som vår utemiljö utgör — en plats vi vill ska erbjuda konstnärlig fördjupning, kontemplation, experiment, lärande, lek och att bara få försjunka i naturen. Vi har under många års tid drömt om att anlita Piet Oudolf som har ett unikt formspråk, ett ständigt nytänkande och en omfattande erfarenhet. Vi är otroligt stolta och glada över att vårt samarbete har inletts!”

Källa: Pressmeddelande från Vandalorum

Taggar

Dela


1 reaktion på Inleder samarbete med framstående trädgårdsdesigner

Kommentarsfunktionen är stängd