Nyheter

Ingen verksamhet men får stöd ändå

Nyheter Dannäs SK har ansökt om stöd som behandlats av tekniska utskottet

Tekniska utskottet beviljar Dannäs SK ett reducerat anläggningsbidrag på drygt 19 000 kronor för att hålla fotbollsplanen i gott skick för att kunna locka traktens ungdomar till idrottsplatsen för att spela spontanfotboll med en förhoppning att föreningen kan återuppta sin verksamhet.

Föreningen har haft begränsad verksamhet under senarer år och har också registrerat sin fotbollsverksamhet under Hånger IF. De hade ett gemensamt representationslag under 2019 men tvingades att dra sig ur seriespelet för innevarande år på grund av bristande spelarunderlag. Samtidigt redovisar Dannäs inga medlemmar i åldern 7–20 år som är lite av en förutsättning för att få kommunala bidrag.

Tekniska utskottet konstaterar att Dannäs är en liten ort med begränsat utbud av fritidsaktiviteter. Trots detta kan man endast bevilja begränsat anläggningsbidrag. Regelverket säger att för att erhålla föreningsbidrag som en förening som bedriver regelbunden verksamhet för barn och unga ska föreningen uppfylla grundläggande bestämmelser om medlemsantal (minst 10 aktiva medlemmar i åldern 7–20 år och aktiviteter (minst 75 deltagartillfällen per år för barn och unga i åldern 7–20 år).

Om föreningen inte fullt ut uppfyller dessa bestämmelser kan tekniska utskottet besluta att göra undantag från de särskilda bestämmelserna efter särskild prövning.

I riktlinjerna för föreningar som bedriver regelbunden verksamhet för barn och unga står angivet ”Efter tekniska utskottets prövning kan organisation, vars verksamhet bedöms som synnerligen angelägen, erhålla bidrag om den inte helt uppfyller dessa allmänna bestämmelser. Särskild hänsyn tas till föreningar som verkar på mindre orter där utbudet av fritidsaktiviteter är begränsat.”

Taggar

Dela