Nyheter

Ingen besparing på fotbollsgymnasiet

Nyheter Vi rapporterade om förslag att spara på fotbollsgymnasiet (NiU) men det var inte korrekt

Arkivbild

Vid sitt senaste sammanträde beslutade barn- och utbildningsnämnden att gymnasieverksamheten ska spara 5%, motsvarande omkring tio miljoner kronor.

Värnamo.nu redovisade en del från det underlag som redovisats för nämnden i vilket det nämndes en möjlig besparing på fotbollsgymnasiet som ett förslag bland alla andra. När nämnden fattade sitt beslut fastslog de att förslaget om att spara på fotbollsverksamheten inte skulle genomföras, i likhet med förslaget om att spara på det estetiska programmet. Dessa områden ska inte ingå när det slutliga beslutet tas av förvaltningen. Ett av skälen till att inte spara på fotbollsgymnasiet var att det gjordes en kompletterande utredning jämte det första förslaget som visade att det inte var rimligt att spara på fotbollsgymnasiet.

Inom vilka område det kommer att sparas är nu upp till förvaltningen att fatta beslut om.

– Vi har beslutat om att minska ramen med 5%, säger Maria Johansson som är nämndens ordförande och talar om att de har beslutat om hur stor besparing som ska göras. Det är nu förvaltningen och verksamheterna som ska besluta inom vilka områden som det ska sparas, men det blir inte på fotbollsgymnasiet eller det estetiska programmet, avsluta Maria Johansson.

Taggar

Dela