Nyheter

Ica Kvantum får bygga ut

Nyheter Samhällsbyggnadsnämnden har sagt sitt. Fastighetsbolaget Ancore Fastigheter AB får bygga ut Ica Kvantum.

Samhällsbyggnadsnämnden har sagt sitt. Fastighetsbolaget Ancore Fastigheter AB får bygga ut Ica Kvantum.  [1/2]

Beslutet innebär att butiken begåvas med 30 nya parkeringsplatser, två skärmtak om 30 kvadratmeter respektive 10 kvadratmeter, ett kylrum på 75,5 kvadratmeter, en pantstation om 66 kvadratmeter samt flytt av befintliga flaggstänger. Ritning: Norra Flygeln AB  [2/2]

Under året har vi berättat om Ancore Fastigheter AB:s försök till att få bygga ut Ica Kvantum i Värnamo.

Efter att samhällsbyggnadsnämnden avslog bostadsbolagets första ansökan, reviderade bolaget sina tankar. De skickade sedan in ett nytt förslag som innebar 30 nya parkeringsplatser, två skärmtak om 30 kvadratmeter respektive 10 kvadratmeter, ett kylrum på 75,5 kvadratmeter, en pantstation om 66 kvadratmeter samt flytt av befintliga flaggstänger. 

Under samhällsbyggnadsnämndens senaste sammanträde behandlades bolagets nya ansökan. Samhällsbyggnadsförvaltningen har konstaterat att enligt gällande detaljplan får som mest 40 procent av fastighetens yta, vilket motsvarar 5 854 kvadratmeter, bebyggas. Med tillbyggnaden skulle butiken bestå av 4 327 kvadratmeter yta, vilket gör att förslaget håller sig inom gällande detaljplan. Det nya förslaget innebar också att cirka 52 kvadratmeter av den tillkommande byggnadsarean placeras på punktprickad mark, vilket innebär en avvikelse från detaljplanen och att då får berörda fastighetsägare möjlighet att yttra sig i ärendet. Värnamo kommuns mark- och exploateringsavdelning godkände förslaget och när yttrandetiden gick ut den 6 december hade ingen yttrat sig i frågan.

Förvaltningen kontaterar att den punktprickade ytan på 52 kvadratmeter motsvarar en avvikelse på 0,8 procent av fastighetens exploateringsgrad och 1 procent av byggnadsarean och att ytan är placerad 10 respektive 16 meter innanför tomtgränsen. Förvaltningen bedömer att tillbyggnaden varken påverkar begränsningar i markanvändningen för tredje man eller får någon negativ påverkan på området. I kombination med avvikelsens omfattning och att inga yttranden har inkommit bedömer förvaltningen förslaget som genomförbart och att det kan accepteras som en liten avvikelse enligt plan- och bygglagen. Mot bakgrunden i förvaltningens resonemang beslutade samhällsbyggnadsnämnden att bevilja Ancore Fastigheters bygglovsansökan. 

– Det här nya förslaget blev en bättre lösning, så det sa vi ja till, säger Stefan Widerberg (C), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Ica Kvantum får bygga ut

Konstigt alla vill väl ha butiken i staden.
Det är inte Ica som bygger utan varje butik ägs av en privat ägare.
En del tycker att ”de” ska öppna butiker här och där, men vilka är ”de”? Jo, privata investerare, så öppna butik själv.

Kommentarsfunktionen är stängd