Nyheter

Hyresgästföreningen och Finnvedsbostäder är inte överens

Nyheter Efter en lång förhandlingsprocess är Hyresgästföreningen och Finnvedsbostäder ännu inte överens om hyreshöjningen för 2022.  Nu går förhandlingen vidare till HMK, Hyresmarknadskommittén.

Arkivbild

– Jag kan bara beklaga att vi inte har kunnat ingå en lokal överenskommelse, säger Ulf Eklund ordförande förhandlingsdelegationen Hyresgästföreningen Värnamo.

Inför årets förhandlingar fanns det hopp från Hyresgästföreningens sida att bolagens yrkanden skulle vara måttfulla, för att kunna sluta avtal på en lägre nivå än 2021. 

– Vi har haft en pågående process sedan oktober där vi har träffat bolaget flertalet gånger. Vi har försökt att tillmötesgå bolaget men som det ser ut just nu ser vi inte att det finns motivering för en sådan höjning som bolaget yrkar på, säger Josef Nuay, förhandlare på Hyresgästföreningen region Sydost.

HMK är ett partssammansatt organ bestående av representanter för de allmännyttiga bolagen, genom sin organisation Sveriges Allmännytta (SA) och representanter från Hyresgästföreningens Riksförbund. Hit kommer ärenden då allmännyttiga bolag, som Finnvedsbostäder och Hyresgästföreningen inte kommer överens i hyresförhandlingarna. HMK kommer först med ett medlingsförslag. Om båda parter inte accepterar förslaget, prövas ärendet av HMK och det beslut de kommer fram till gäller.

Taggar

Dela


1 reaktion på Hyresgästföreningen och Finnvedsbostäder är inte överens

Kommentarsfunktionen är stängd