Nyheter

Hur ser din ruta ut?

Nyheter På grund av den höga smittspridningen behöver vi hålla oss inom vår egen ruta. Nu har Värnamo kommun en kampanj på Instagram där de vill uppmana till att hålla avstånd, men på ett nytt sätt.

Värnamo kommun har lanserat en ny kampanj för att minska smittspridningen. Foto: skärmdump

Kampanjen #minruta är ett uppdrag från Värnamo kommuns stab, som är en grupp som driver och håller ihop arbetet med coronapandemin. Syftet med kampanjen är att skapa engagemang och kreativitet och samtidigt sprida medvetenhet om vikten av att fortsätta hålla avstånd och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Du behöver inte vara ensam i din ruta. Rutan symboliserar din ”bubbla”, det vill säga den mindre krets som du umgås med. Du kan alltså skapa en ruta med några enstaka personer, såsom din familj, sambo eller vän, och umgås med personer i andra rutor på ett smittsäkert sätt.

Kampanjen går ut på att du ska skapa en ruta på valfritt sätt, genom att bygga, rita, baka, gräva – endast kreativiteten sätter gränser! Inget är för smått eller för stort. För att delta i kampanjen tar du en bild på dig i din ruta, publicerar bilden på Instagram och märker bilden med texten #minruta.

Källa: Pressmeddelande från Värnamo kommun

Taggar

Dela