Nyheter

Hundratals drabbade av driftstörning

Nyheter Tekniska utrustningen har gått sönder i flera noder hos Telia, vilket gör att ingen med deras abonnemang i dessa områden är nårbara

Det var igår kväll vid 20.00-tiden som nätverksanslutningen försvann för de kunder som har Telia som telefon- mobil och internetoperatör. På Telias kundtjänst beklagar man besväret som det ger och man har satt in extra tekniker som jobbar med problemet.

– Det är många noder som är drabbade och är inom ett stort område. I Törestorp, Hillerstorp och Basseberg är noderna utslagna av tekniskt fel. Vi har hög prioritering på detta och tekniker jobbar på att återställa utrustningen. Planerat att vara klart på söndag kväll, berättar Nils, tekniska supporten på Telias kundtjänst.

Hur många kunder som är drabbade denna gången kan inte kundtjänst svara på, då det beror på hur många som vistas i det aktuella området. Återigen drabbas Telias kunder av att inte kunna använda sin mobiltelefon eller fasta telefon. I början av juli slog åskan sönder utrustningen i Basseberg, väster om Skillingaryd, och abonnenter var utan nätverksanslutning i tre veckor.

– Den här sommaren har varit katastrofal, vi kan inte använda Telias tjänster när man bor på landsbygden, säger en boende strax väster om Skillingaryd.

Taggar

Dela