Nyheter

Hundhotellet med det lilla extra

Nyheter I Mo, sydväst om Skillingaryd, har Caisas hundhotell Mohovs öppnat på riktigt och här erbjuds allt från nosaktiviteter till sovkompis. .

Caisa välkomnar oss in i receptionen. Byggnaden på gården strax intill huset har varit sädesmagasin och tvättrum förr i tiden.  [1/25]

Det lilla extra trycker Caisa på och vi kan hålla med  [2/25]

Det finns egna hundar också på gården  [3/25]

Mohovs reception  [4/25]

En liten informationspärm finns att läsa  [5/25]

Caisa är barnsjuksköterskan som även satsat på eget  [6/25]

Hundböcker  [7/25]

I Mo sydväst om Skillingaryd finns Caisas nyöppnade hundhotell  [8/25]

I luckan kan man se en stor hundgård  [9/25]

"Hunden ska ana att det finns aktivitet på andra sidan fönstret"  [10/25]

Uteplatserna är rejält tilltagna  [11/25]

Hundkorg och en skön pläd att sova på  [12/25]

En uteplats till varje hotellgäst  [13/25]

Uteaktiviteter utlovas för hunden  [14/25]

Hundgårdarna finns bakom staketet  [15/25]

I varje hotellrum finns även säng. Sovkompis behövs så inte gästen ska känna sig ensam  [16/25]

Intyg och diplom  [17/25]

Kristallkronor i taket  [18/25]

Köksdel i hotellet  [19/25]

Fina utrymmen  [20/25]

Caisa Fotsjö är nöjd med makens renovering av gamla magasinet  [21/25]

Hundmassageutbildning har Caisa gått  [22/25]

Tre hotellrum finns  [23/25]

Interiör från receptionen  [24/25]

Caisa - nybliven hotellägare  [25/25]

Caisa är i grunden barnsjuksköterska och jobbar på en familjecentral. En dag i veckan är hon ledig och nu har hennes efterlängtade hundhotell öppnat. Caisa och maken Peter flyttade från Månsarp till Mo för sex år sedan och tanken på att starta ett hundhotell har funnits med i planeringen från början då hon alltid haft stort hundintresse. Anledningen till att hon renoverat upp sädesmagasinet på gården är att hon själv aldrig riktigt hittat något ställe hon själv skulle kunna tänka sig att lämna in sina hundar.  

– Jag åkte på studiebesök i ett halvår och hälsade på olika hundpensionat, jag hittade både bra och mindre bra och sedan bestämde jag mej, hur jag önskade att mitt skulle vara och vad jag skulle kunna erbjuda. Jag har hunddagis och hundpensionats föreståndarutbildning, grundutbildningen i hundmassage, samt erfarenhet av egna hundar av olika raser sedan många år tillbaka. Det är jag som står för idéerna och min man Peter bygger och verkställer dom, börjar Caisa med ett leende när vi sitter runt köksbordet i Mo.

Regler finns det om allt och inte minst när det handlar om djur. Hotellrummen följer rekommenderade föreskrifter från Jordbruksverket och länsstyrelsen vad gäller ljusinsläpp, rums storlek, möjlighet att ana att det finns andra hundar fast man inte ser dem, hundarna ska inte kunna skada sig på något och det ska vara lättstädat. I hotellet finns tre rum. Lyxiga, stora och ljusa inne rum med säng för att få en upphöjd plats att ligga på, hundkorgar för den hund som önskar det, plädar för hunden att kunna bädda med och kristallkronor i taket.Till varje hotellplats finns en hundträdgård som är strax under 30 kvadratmeter. 

– Här erbjuds hotell där man kan välja att boka in sin hund om man inte har någon hundvakt, det handlar främst om helger, storhelger och röda dagar. Vi kommer också att ha öppet veckovis, men med bra framförhållning, säger Caisa. 

– Vi erbjuder promenader i skogen och vi har små ”nosaktiviteter” och sen vila där i mellan. Hunden bor ensam i sitt rum och man träffar inte övriga hotellgäster, så långt det är möjligt erbjuds hunden de rutiner som den har hemma. Mitt mål är att lämna tillbaka en hund som är lugn och tillfreds. Är det så att man är ensam hund i hotellet sover någon av oss på hotellet, mig eller maken, så hunden aldrig blir lämnad ensam nattetid, fortsätter Caisa.

Nu har Caisa provat konceptet under ett år och några hundar har redan provat hotellet. Blivit mycket positiv respons och under hotellvistelsen skickar Caisa hälsnings-sms till matte och husse, vilket givetvis har varit väldigt uppskattat. Återkoppling efter vistelsen är också väldigt viktigt för mej, säger Caisa.

Caisas man Peter är ”vaktmästaren” på hotellet men även sovkompis om det är en ensam hund i hotellet. Den sociala kontakten är viktig och att hundarna ska ha det bra under hotellvistelsen råder inget tvivel om. Det finns möjlighet att komma på Öppet hus jämn sön mellan 18-19 för att kika in hotellet och det är bra om hunden följer med och kan då få möjlighet att ”lukta in” hotellet.

 Alla hundar är välkomna, oavsett storlek, de ska vara sunda, friska, vaccinerade och försäkrade. För den hund som vill och kan finns även ett hektar inhägnat område, där man som vovve kan få springa av sig ordentligt under vistelsen på hotellet. 

– Jag är unik i mitt slag, då vi har få platser och hundarna får en god omsorg under hotellvistelsen. Jag ser mycket likhet i hur det är när man lämnar bort sina barn. Husse och matte vill veta att deras ögonsten har det bra när de är på besök här i Mo, avslutar Caisa. 

Taggar

Dela