Nyheter

Hundfrågan: När olyckor händer

Nyheter Den här veckan svarar Marianne Blixt på hundfråga nummer 38.

Mille och Nitro trivs i vatten

Strax efter nyår var en av mina bekanta ute med sin hund vid en hästhage. Hunden gick på elstängslet, fick panik, sprang rätt ut på vägen, rätt i sidan på en bil. Hunden blev mycket illa skadad. De åkte akut till djursjukhuset där lade in hunden som fick stanna ganska länge med svåra skador. Nu är han hemma igen. De kan ännu inte säga om hunden blir helt återställd.

Elstängslet gör ju att hunden kan få panik vilket denna hunden fick. Matte ropade men ingen hund hör när de har panik utan de bara flyr och ser inga faror.

Så var försiktig med elstängsel, du vet aldrig hur din hund reagerar. Helt klart är ju att det inte är en positiv upplevelse.

När sådant hänt råder jag att inte gå till den platsen där det hände. Hunden har ju inga bra upplevelser där. Det kan sitta i väldigt länge, för hunden var det ju en traumatisk upplevelse.

Nu håller vi tummarna för att hunden piggnar till.

Under december och januari har det varit många olyckstillbud där hundar hamnat i vattnet och inte tagit sig upp. Några har drunknat, några har tack och lov hunnit få hjälp och klarat sig. Var försiktig när du vistas vid vatten, hunden kan få syn på något ute på vattnet eller på isen och ge sig iväg. Hundar har svårt att ta sig upp, precis som vi människor.

Marianne Blixt

—–

Det ska vara roligt att ha hund och självklart ska det vara roligt att vara just din hund!

Har du något du vill jag ska skriva om så mejla mig.

Glöm inte att skicka in frågor till hundfragan@hundtrixet.se

Tjingeling och lycka till /Marianne

Taggar

Dela