Nyheter

Hundfrågan 44: Matfixerad hund

Nyheter Marianne Blixt presenterar sin hundkrönika nummer nr 44.

Förra veckan svarade jag på Anns fråga om valp som biter sönder saker när den blir lämnad. Den här veckan svarar jag på Anns andra fråga: Valpen så matfixerad, äter i rasande fart, tror inte han tuggar ens. Har du några tips?
/Ann

Hej Ann.

Ja. det är nog många som skulle säga: Ja, det är ju en golden och de är ju galna i mat, men riktigt så enkelt är det ju inte. Jag har en golden och han är inte speciellt intresserad av mat. Han äter med god aptit men inte mer.

Så då kan man fundera på varför valpen äter så fort. Det finns ju många olika anledningar som det skulle kunna vara.

Kan det vara så att han blir lämnad ensam när han fått sin mat? I så fall kan det ju vara så att han skyndar sig för att hinna följa med.

Får han tillräckligt med mat, eller är han hungrig? Ger maten han får honom mättnadskänsla? Skyndar han sig att äta för att han är rädd att någon annan ska äta upp maten?

Det är individuellt hur hundar äter och som du läser ovan så finns det ju många olika anledningar. Vad man kan göra om man tycker att hunden äter för fort kan vara att till exempel slänga ut matransonen på golvet/marken så att hunden får jobba, leta efter sin mat. Då aktiveras den ju samtidigt som den söker sin mat. Skaffa en skål som är lite svårare att äta ur. De flesta djurbutiker har ett stort utbud av såna skålar.

Marianne Blixt

—–

Det ska vara roligt att ha hund och självklart ska det vara roligt att vara just din hund!

Har du något du vill jag ska skriva om så mejla mig.

Glöm inte att skicka in frågor till hundfragan@hundtrixet.se

Tjingeling och lycka till /Marianne

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *