Nyheter

Hög smittspridning: Begränsa kontakter och arbeta hemifrån om möjligt

Nyheter Vi är återigen i ett läge med mycket hög smittspridning av covid -19 och läget inom vården i Region Jönköpings län är ansträngt.

– Vi ser en snabbare smittspridning idag än någon gång tidigare under pandemin, säger smittskyddsläkare Malin Bengnér. Nu behöver alla försöka begränsa sina kontakter så mycket som möjligt. Arbeta hemma om du har möjlighet och begränsa ditt umgänge med vänner under några veckor.

I dagsläget har vi ett mycket högt antal positiva provsvar. Det betyder att det just nu är ett högt tryck på primärvården som provtar och smittspårar och även på laboratorieverksamheten som hanterar proverna för analys och arbetar så snabbt som möjligt för att ge alla svar.

– Det är hög efterfrågan på provtagning och analys nationellt just nu. Även de externa laboraratorium som vi anlitar har begränsad kapacitet på grund av det höga inflödet, säger Hanna Odén Poulsen, verksamhetschef, laboratoriemedicin. Vissa prioriteringar i provtagning behöver göras i början av denna veckan för att kapaciteten ska räcka till och svarstiderna kan vara lite längre än vanligt.

Texten kan uppdateras efter regionens pressträff senare idag.

Taggar

Dela