Nyheter

Hög andel vaccinerade i Värnamo

Nyheter Andelen vaccinerade i den minst vaccinerade delarna av landet ökar. Även i Värnamo, där vaccinationsgraden i de minst vaccinerade områdena redan var relativt hög, har lägstanivån höjts.

Värnamo uppvisar en hög vaccinationsandel, även i de minst vaccinerade områdena. Illustration: Newsworthy

Det finns fortfarande ett glapp mellan de mest och minst vaccinerade områdena i Värnamo, men det fortsätter att minska. I december var skillnaden 13 procentenheter, vilket är två procentenheter mindre än månaden innan. 

Den senaste månaden har andelen som fått en dos vaccin ökat i 22 av 22 områden i Värnamo. Störst ökning stod delar av Vråen-Rörstorp för. Där ökade andelen vaccinerade med tre procentenheter, en ökning som är större än månaden innan. 

I alla områden i Värnamo har minst tre av fyra vuxna fått en första dos och även de minst vaccinerade områdena har relativt hög vaccinationstäckning. Lägst vaccinationstäckning finns i delar av Vråen-Rörstorp där 82 procent av den vuxna befolkningen fått minst en dos.

Högst vaccinationstäckning i kommunen finns i delar av Nylund-Duvelund, där 95 procent av den vuxna befolkningen fått en dos. 

I hela Jönköpings län har andelen vaccinerade i det minst vaccinerade området höjts med 17 procentenheter sedan i augusti, till 67 procent. I Västra Götaland och Dalarna har andelen vaccinerade i de minst vaccinerade områdena ökat mest. Det handlar om delar av Kronogårds Torg-Frälsegården i Trollhättan och Tjärna Ängar i Borlänge, där andelen som fått en dos ökat med 21 procentenheter.

Den lägsta vaccintäckningen i Jönköpings län finns i delar av Jönköping där 67 procent fått en spruta. De minst vaccinerade området i hela landet finns i Göteborg, där bara 48 procent har fått en första dos.

Källa: Pressmeddelande från Newsworthy

Taggar

Dela