Nyheter

Helena pilgrimsvandrade

Nyheter Helena Ruderfors från Forsheda gästade Vaggeryds kyrka och berättade om sin vandring

Helena med "Min berättelse"  [1/3]

Några av de intresserade åhörarna  [2/3]

Fler i publiken  [3/3]

Efter tio års funderande bestämde sig Helena Ruderfors att gå pilgrimsleden Santiago de Compostela. Hösten 2017 tog hon det avgörande beslutet att genomföra vandringen.

– Det finns många skäl till att göra vandringen, säger Helena som tyckte att det var dags att fundera över sitt liv och de val man gör samt vad det är som styr sina val. Hon kom fram till att hon behövde göra något som en bro mot framtiden.

På mors dag 2018 började hon sin vandring över Pyrenéerna mot Santiago de Campostela, en vandring som nådde 1450 meters höjd på något ställe. Helena använde fyra veckors semester för att vandra de omkring 80 milen som leden är. Det blev omkring 3 mil om dagen och mot bättre vetande fick hon skoskav relativt tidigt, men skam den som ger sig. I ett par Foppatofflor original fortsatte hon sin vandring för att göra en mental rensning.

– Det handlar om att få nya tankar, tänka i andra banor för att lära känna sig själv, enligt Helena. Hon berättar att hon under vandringen lärde sig att tänka att jag är jag och lära sig sätta gränser och säga nej till sådant som inte passar.

Själva vandringen beskriver hon som en oersättlig upplevelse där hon mötte mängder av människor där alla respekterade varandra och behandlades lika oavsett vem man mötte. Helena träffade en kvinna från Sydkorea i hennes egen ålder, men med en helt annan historia från sin uppväxt. Att dela med sig av sitt liv till en annan samtidigt som man fick nya insikter stärker det egna jaget med nya insikter om det liv man lever.

Taggar

Dela