Nyheter

Hastighetskontrollerna har ökat i Hörle

Nyheter Medborgarlöften mellan Värnamo kommun och polisen handlar om att öka tryggheten bland kommuninvånarna och en förbättrad trafikmiljö. Flertalet punktinsatser har genomförts under året 

Arkivfoto

Polisen har tillsammans med fastighetsbolag och näringsidkare gjort en översyn på och i omgivningen kring Flanaden i centrala Värnamo med syfte att området ska vara en trygg plats att vistas på, detta gjordes i samråd den 4 juni.

Det har gjorts inriktade insatser mot beteendebrott och hastigheter i trafiken med inriktning på vägsträckorna som löper ut från rondellen Malmöplan och totalt har polisen genomfört kontroller under närmare 40-talet gånger under året. ”Din hastighet” har satts upp på vägavsnitt för att få kunskap om hur hastighetsfrekvensen ser ut under en viss mätperiod. Polisen har genomfört 15 hastighetskontroller i Hörle, där 13 av dessa gjordes under årets sista månader.

– Vi har haft ett mycket gott samarbete med både vår kommunpolis och övriga poliser i området. Som organisation fungerar medborgarlöftet mycket bra. Vi är belåtna. Vi har haft gemensamma arrangemang med anledning av våldsbrott och skjutningarna som har förekommit. Vi har haft seminarium där kommunen, tillsammans med civilsamhället, har jobbat tillsammans med polisen och lyft upp problemen. Aktiviteter har genomförts under Värnamodagarna där vi gått igenom vilka åtgärder som gjorts angående gängkriminaliteten, säger Hans-Göran Johansson (C) kommunstyrelsens ordförande.

Taggar

Dela