Nyheter

Här finns det många nazister

Nyheter Tidningen Expo avslöjar skrämmande statistik för Vaggeryd och Värnamo: Trea respektive åtta som de mest nazistiska kommunerna i landet.

Ur tidningen Expo

Ludvika toppar den mindre trevliga listan med grannkommunen Borlänge som tvåra. Det ärkommunern där Nordiska motståndsrörelsen varit aktiva sedan flera år tillbaka. Trea är Vaggeryds kommun där Svenskarnas parti under flera år haft viss närvaro. Värnamo är åtta på listan. En tidigare Värnamobo fick i går kväll ta del av nazister.De gjorde sig hörda i samband med Annie Lööfs (C) tal i Almedalen i Visby.

På Expos lista över de 25 kommuner med högst vit makt-närvaro tillhör flera av dem samma län. I vissa fall är de grannkommuner.
– Mönstret är ännu tydligare bland de 72 kommunerna där det kontinuerligt förekommit propagandaspridning under det senaste decenniet. Där sticker Värmland och Dalarna, delar av Småland, norra Skåne, Stockholm, Trestadsområdet med flera ut som områden med ovanligt hög nivå av vit makt-närvaro, skriver tidningen.

Samtidigt ska man nog ta statistiken med en nypa salt för det behöver inte vara många personer det handlar om i våra kommuner men ändå är det skrämmande med den rasism som breder ut sig. Den finns ju även utanför nazismen, även bland ledamöter i politiska partier.

Läs hela artikeln här

Uppdaterat: På grund av flera rasistiska/nazistiska inlägg har vi stoppat kommentarsfunktionen. Som tidning efterlever vi de pressetiska reglerna.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Här finns det många nazister

Även motståndet ökar, då Förbundet Tillsammansskapet nyligen startat i Värnamo!

Kommentarsfunktionen är stängd