Nyheter

Här är det hästkrafter som gäller

Nyheter De bor i Vrigstad och sysslar mycket med hästkrafter men anknytning är mycket stor till inte minst Hok, Skillingaryd, Tofteryd och Värnamo. Det handlar om de boende på Blommedala Gård alldeles i utkanten av Vrigstad.

Strax utanför Vrigstad  [1/20]

Alla älskar sina ponnyer  [2/20]

Priser...  [3/20]

...fler priser  [4/20]

Alma tävlar för VBR, Värnamo  [5/20]

I stallet  [6/20]

Alma är lovande ridtjej  [7/20]

Emil gillar mer andra hästkrafter  [8/20]

Emil tävlar för Vrigstad MK  [9/20]

På gården  [10/20]

Familjen samlad samt till höger även Malin Baryard. Privatbild  [11/20]

Alma, en vinnare. Privatbild  [12/20]

Cross är det som gäller för Emil,Privatbild  [13/20]

Glada tjejer. Privatbild  [14/20]

Efter fin hoppning. Privatbild  [15/20]

Alma gillar att rida. Privatbild  [16/20]

Alma. Privatbild  [17/20]

Tävling. Privatbild  [18/20]

Emil rider också ibland som tillsammans med systern Alma. Privatbild  [19/20]

Efter tävling. Privatbild  [20/20]

En majoritet av familjen Blommesköld finns väldigt mycket tid i grannkommunerna. Mamma Jenny jobbar som polis i Värnamo, pappa Gustav är verktygsmakare hos Linto Hok och dottern Alma, 9, tävlar för Värnamobygdens Ryttarförening. Sonen Emil, 10, har motocross som sitt stora intresse och han tävlar för Vrigstad MK.

Gustav är uppvuxen i Skillingaryd och Jenny i Göteborg. Gustav är uppvuxen i Skillingaryd där familjeföretaget Mastec finns och nu bor hans föräldrar Kerstin och Mats Carlsson nästgårds i Vrigstad. Jennys föräldrar Ann och Kjell Boberg bor inte heller jättelång bort, i Tofteryd i Vaggeryds kommun.
Jenny och Gustav Blommesköld driver Blommedala Gård. Företaget bildades 2001 och under åren har det utvecklats och blivit större. Varje år anordnas träningsläger på sommaren och Jenny som är utbildad tränare har även träningar för sina elever utöver sommarläger.

Till Malin Baryard
Blommedala bedriver uppfödning av hopphästar och har under åren sålt flera fina hästar till satsande ryttare både i Sverige och utomlands. Senaste försäljningen som gjordes i år var ett sto som heter Cornelia e. Cardento- Arpeggio-Polydor som såldes till Sveriges bästa ryttare Malin Baryard.
– Vi tycker att det känns roligt att kunna sälja till de bästa. Det är en bekräftelse på att våra hästar håller hög kvalitet, säger Jenny.

Jenny har nu lagt sin tävlingskarriär på hyllan och ägnar istället den tiden till dottern Alma som tävlar sina tre B-ponnyer Jipe top Model, Eklyckans Karamba och Johnny Blaze. Alma fyller 9 år till hösten och har redan hunnit tävla en hel del med tanke på sin unga ålder. Alma har även en yngre D-ponny för framtiden. Alma har hunnit vinna några tävlingar och har en stark vilja med vad hon vill med sin ridning. Alma har det senaste året vunnit Läckö-Kinnekulle hoppet, kom tvåa i Dagstorps ponny Derby, vunnit LB i Vetlanda, kom trea i Värnamocupen som var över tre olika tävlingar då ekipage samlade poäng och senaste helgen vann hon en klass i Gislaved.

Utöver detta har Blommedala några unghästar som de tror mycket på inför framtiden. Blommedala har i nuläget totalt elva hästar. De två hästar som tävlar mest nu förutom ponnyer är Celine BG e Contendro I-Calido I och Cappa H e Cabachon-Cor de la Bryere. Båda två tävlas av en duktig tjej som heter Clara Lindgren som Blommedala har ett samarbete med.

Internationellt
Celine BG som är Blommedalas egna uppfödning kom i dagarna hem från sin första Internationella tävling i Holland. Celine gjorde mycket bra ifrån sig och fick sin första Internationella placering. Cappa H vann i höstas som bästa 4-åring på Elmia Scandinavian Horse Show. Det var Henrik von Eckerman och Jens Fredriksson som bedömde Cappa till den mest kompletta 4-åringen för dagen.

Cappa H blev även i början av mars uttagen till Talang Tokyo som är ett unghästprojekt. Svenska Ridsportförbundet har valt ut unghästar som ingår i en satsning där framtida mästerskap är det stora målet. På Blommedala är man mycket stolta över att deras häst finns med i denna satsning. Målet med denna satsning är att utveckla unga hästar mot de stora uppgifterna som OS i Tokyo 2020, en fortsatt satsning för att hitta mästerskapshästar.

Både Celine BG och Cappa H tävlas som 5-åringar och första målet är Falsterbo i sommar. Nu har det varit en hektisk vinter då både Jenny och Gustav har tagit lastbilskörkort för att kunna åka lättare och bo med sina hästar. Hela familjen tycker att detta livet är roligt och lastbilen ska även användas till sonen Emils stora intresse, cross. På helgerna är det antingen hästtävlingar eller crosstävlingar.

– Vi har inga problem med att fylla dygnets timmar, säger Jenny. Just nu är det förberedelser inför sommarens träningsläger. På Blommedala är det alltid många projekt på gång, men det är roligt tycker de alla.

Taggar

Dela