Nyheter

Hanna tar över ”Ditt Värnamo”

Nyheter Värnamo Näringsliv fortsätter att engagera sig när det gäller inflyttningen till Värnamo kommun.

35-åriga Hanna Linell har nu tagit över som projektledare för "Ditt Värnamo".

Sedan i tisdags har organisationen anställt 35-åriga Hanna Linell som ny projektledare för ”Ditt Värnamo”.
Ett projekt där Värnamo Näringsliv aktivt arbetar för att få folk att flytta till kommunen.

Hanna Linell, som själv är inflyttad till kommunen, kommer från början från Vaggeryd.
Hon tar nu över stafettpinnen som projektledare efter Eric Grahn, som kommer att börja på nytt arbete som säljare.
Under Grahns tid som projektledare så har man bland annat arbetat med att skriva välkomstbrev till nyinflyttade, anordna träffar för dessa samt anordnat rundturer i kommunen för nyinflyttade. Hanna Linell berättar att hon kommer att fortsätta med dessa delar, men även lägga in några egna ingredienser som projektledare.

– Jag kommer bland annat att arbeta för att vara lite mer lättillgänglig för intresserade.
– I mitt arbete som projektledare kommer jag att vara mer flexibel när det gäller min arbetsplats.
– Vissa dagar kommer jag exempelvis att sitta på Campus, andra dagar kanske på sjukhuset eller på något fik, allt för att träffa folk, berättar hon. En annan viktig del som hon kommer att fokusera på är marknadsföringen.

– Vi marknadsför ju ”Ditt Värnamo” mycket via sociala medier och det arbetet kommer jag att arbeta vidare med, berättar hon.
Ett litet elddop kommer hon att få i slutet på april. Då kommer närmare 35 holländare att besöka Värnamo, för att bli intervjuade av eventuellt nya arbetsgivare.
– Alla dessa holländare är intresserade av att flytta till Sverige. En de flesta studerar svenska och kan prata svenska i olika omfattning, säger Ulf Annvik som är vd för Värnamo Näringslivsförening.
– Det finns fortfarande möjligheter för intresserade företagare att höra av sig om de är intresserade av att intervjua holländarna.
– Det är folk med en mängd olika yrken, exempelvis SNC operatörer, murare, snickare och flera andra yrken, förklarar Annvik

Inflyttningen till kommunen proroteras av Värnamo Näringsliv. Från vänster, Ulf Annvik, vd för Värnamo Näringsliv, Hanna LInell, ny projektledare för "Ditt Värnamo" samt Eric Grahn, som nu slutat som projektledare.

Taggar

Dela