Nyheter

Hagshults klockstapel brann inatt – förundersökning om mordbrand inledd

Nyheter Klockan 04.29 kom första larmet om branden i Hagshult. När räddningstjänsten kom till platsen var klockstapeln övertänd "Stor sorg i bygden"

Arkivfoto

När räddningstjänsten kom till platsen var klockstapeln, från 1700-talet, intill kyrkan i Hagshult övertänd.

Polisen är på plats under dagen för att genomföra en teknisk undersökning.

Enligt Räddsamf anlände räddningsstyrkor från Skillingaryd, Vaggeryd, Värnamo och Jönköping till platsen tillsammans med ambulans och polis. Vid räddningstjänstens framkomst var klocktornet helt övertänt och insatsen inriktades på att förhindra spridning av branden.

Klockan 06.00 var branden under kontroll och någon spridningsrisk föreligger inte. Branden kunde begränsas till klocktornet. Räddningstjänsten kommer vara kvar på platsen för bevakning under dagen.

Texten uppdaterad kl 08.30;
– Jag blev chockad och förtvivlad när räddningstjänsten ringde mig. Man hade redan hunnit släcka och stapeln hann falla innan jag kom hit. Hela bygden här känner stor sorg, kyrkan betyder mycket i Hagshult. Även om det inte kan bli detsamma så känner vi tacksamhet över att kyrkan står kvar och att den inte tagit skada, säger tillförordnad kyrkoherde Maria Åberg till P4 Jönköping.

Texten uppdaterad kl 10.20;
Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand. Brandplatsen är avspärrad i väntan på en kriminalteknisk undersökning som ska göras så snart det är möjligt, av kriminaltekniker.

Foto; Jeanette Aronsson

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Taggar

Dela