Nyheter

Gymnasieungdomar fick Rotarystipendium

Nyheter Vlad Tica, Mustafa Bashar Idris, Adis Marhosevic, Benjamin Dahl och Hashim Mustafa strävar efter att ge kommunens ungdomar en aktiv fritid. Nu belönas de för sitt arbete.

Vlad Tica, Mustafa Bashar Idris, Adis Marhosevic, Benjamin Dahl och Hashim Mustafa strävar efter att ge kommunens ungdomar en aktiv fritid. I dag tilldelades de Värnamo Rotaryklubbs utvecklingsstipendium på 10 000 kronor.

Under måndagsförmiddagen hölls den årliga utdelningen av Värnamo Rotaryklubbs utvecklingsstipendium som belönar unga vuxna som är bra förebilder och ledare. I år har stipendiet tillfallit fem elever som går på Finnvedens gymnasium: Vlad Tica, Mustafa Bashar Idris, Adis Marhosevic, Benjamin Dahl och Hashim Mustafa, som driver UF-företaget ”Eventalist UF”. De läser andra året på ekonomprogrammet och deras företagsidé är att anordna aktiviteter som aktiverar kommunens ungdomar till en aktiv och meningsfull fritid. Först ut är en Fifa-turnering på sportlovet i februari. 

– Vi har sett hur Fifa-turneringarna som arrangeras på onsdagarna i Gummifabriken påverkar ungdomarna. Det ger dem möjlighet att bli en del av en gemenskap, få träffa nya vänner och motverka ensamhet, som i sin tur kan leda till missbruk, kriminalitet och psykisk ohälsa. Att få ungdomar på rätt väg är en av de viktigaste punkterna. Vi vill göra nytta för samhället, genom att unga ska ha stöd och möjlighet att kunna genomföra aktiviteter. Vi börjar med en Fifa-turnering och sedan kommer vi att göra en undersökning bland skolungdomarna för att se vad de vill ha för aktiviteter, säger gruppen.

Stipendiet är värt 10 000 kronor och de fem ungdomarna är väldigt glada över att ha vunnit.

– Det kom väldigt oväntat och pengarna kommer att hjälpa oss att göra fler och större evenemang. Vi är väldigt tacksamma, säger dem.

Eva Törn som sitter med i kommittén för utvecklingsstipendiets var mycket glad över pristagarnas arbete.

– Ni får de här pengarna för att ni vill sprida glädje och engagemang bland ungdomar. Jag är mållös. Jag tycker att det här är ett fantastiskt engagemang, säger Eva Törn. 

Under julavslutningen tilldelades även Värnamo Kvinnojour och Hjärta för barn i Värnamo 20 000 kronor vardera. Pengarna kommer från ett välgörenhetslotteri som har pågått under hösten där flera lokala företag i bygden har sponsrat med fina vinster.

– Jag är obeskrivligt stolt över medlemmarna i Värnamo Rotaryklubb som under hösten har jobbat hårt för att samla in pengar så att vi kan göra skillnad här i kommunen, avslutar Caroline.

Taggar

Dela