Nyheter

Gunilla slutade efter 45 år

Nyheter I torsdags var sista arbetsdagen på Jonssons Konditori i Skillingaryd för Gunilla Gustavsson som bor i Boaryd utanför Rydaholm. Efter 45 år på företaget väljer hon nu att ta pension.  

Efter 45 år har Gunilla nu lämnat Jonssons. Här vid den sista dagen.

– Jag har älskat mitt jobb och tackar alla kunder för allt fint under alla år, säger Gunilla.
Egentligen är hon pensionär åldersmässigt sett, fyller i april 74, och egentligen hade hon inga planer att sluta. Det var ägarbytet med förväntade nymodigheter som gjorde att hon valde att avsluta jobbet. Det kändes ganska bra.

Alltid ett leende
– Ibland när jag jobbat har jag stannat över hos min syster i Skillingaryd för att inte behöva resa så mycket, säger Gunilla med ett som alltid stort leende och nära till skrattet.
Gunilla är helt enkelt en glad människa som fått många vänner på Jonssons. Utan tvekan kommer hon att sakna dem och de säkert henne.

Gunilla Gustavsson har jobbat i konditoriet i 45 år

 

Gunilla tror ändå att det ska gå bra med livet som pensionär då hon har sambo och hunden är en kär familjemedlem. Man bor på en gård som man arrenderar och där finnsn det alltid saker att hitta på.

• Henrik jobbar kvar
Henrik Jonsson har sålt sitt familjeföretag till Stigs i Värnamo. Han har dock kvar fastigheten och hyr nu ut den till de ny kaféägarna.

Henrik Jonsson har varit bagare i familjeföretaget i 33 år.

Henrik vet inte riktigt hur det kommer att känns framöver men han tror det blir bra. Han är bara 53 och kommer att jobba för de nya ägarna. Han behöver inte stiga upp lika tidigt på morgnarna som tidigare och får reglerade arbetstider. Från måndag kommer han att vara bagare vid Stigs i Värnamo.

• Bildades 1930
Det 90-åriga företager kommer att leva vidare i ny regi och det är sedan ganska många år tillbaka Skillingaryds enda konditori även om man kan få kaffe med tilltugg även på exempelvis Teds och Hemköp.

Förr fanns här andra kända konditorier/kaféer som Carles, Dohrnérs och Centralkonditoriet. Under andra världskriget och både både före och efter var militärer kaffesugna och på Tofterydsvägen fanns en rad tillfälligt öppna kaféer. Gatan kom att kallas Kaffegatan och den heter faktiskt så numera.

Gunilla har älskat sitt jobb  [1/4]

Sista försäljningen  [2/4]

Gunilla avsltuar strax sitt arbete  [3/4]

Sista gången som ägare till konditoriet och det är stängningsdags. Klockan har hunnit bli 18.02  [4/4]

Taggar

Dela