Nyheter

Sjukfrånvaron kraftigt minskad hos personalen

Nyheter Satsningen på Gummifabriken har varit en snackis genom åren i Värnamo kommun och nu redovisas sjuktalen bland anställda inom kultursektorn.

När kulturnämnden redovisar sin verksamhet för 2019 konstateras det att man fått bukt med den högre sjukfrånvaron som redovisades 2018. Dessutom hade man höga kostnader för övertid bland personalen under 2018, något som också blivit mera normalt under 2019.

I den redovisning som kulturnämnden har att diskutera idag på sitt sammanträde noteras att de höga siffrorna för såväl sjuktal som övertidskostnader kunde relateras till arbetet med färdigställandet och inflyttningen i Gummifabriken.

Sjukfrånvaron har mer än halverades under 2019 jämfört med 2018 och det är inte självklart även om man kan hänföra siffran för ett år till ett särskilt objekt. När det gäller kostnaderna för övertid är det mera självklart att de härrör till en särskild insats som färdigställande och inflyttning i Gummifabriken. Kostnaden för övertid inom kulturnämndens ansvarsområde har sänkts från 39 000 kronor 2018 till 7 000 kronor 2019.

– Kan vara värt att påpeka att vi är en liten förvaltning med 25 anställda, där en långtidssjukskriven i ett år kan öka eller minska sjukskrivningstalen med fyra procent. Personalstatistisk för vår förvaltning ska därför tas med en stor nypa salt, både när det är positivt och negativt, säger kulturchefen Lars Alkner.

Uppdaterat 203001

Gummifabriken. Arkivbild

Taggar

Dela