Nyheter

Granskning: Så tänker partierna kring naturen och miljön

Nyheter Majoriteten av partierna som finns representerade i kommunfullmäktige kommer att arbeta aktivt för klimatet under den kommande mandatperioden. Det visar en enkätundersökning som Naturskyddsföreningen i Värnamo har gjort.

”Ett avgörande vägskäl. Många gånger används begreppet överdrivet – nu är det befogat. Fortfarande kan vi välja att begränsa klimatkrisen och förlusten av biologisk mångfald. Men besluten måste fattas och ett offensivt arbete realiseras; inom den närmaste tiden. Inte senare, i framtiden. Alla som röstar i valet den 11 september har möjligheten att påverka!”, menar Värnamo Naturskyddsförening.

Föreningen vill bistå med att öka kunskapen kring klimat, miljö, hälsa och en hållbar utveckling. De har lyft följande frågor inför valet:                                           

– Förmedla vad beslutsfattare vill och inte vill under kommande mandatperiod.
– Klargöra vad en röst på de respektive partierna innebär.

De har skickat ut en enkät till representanter för de åtta partier som är representerade i Värnamo kommunfullmäktige, där partierna ombads ta ställning till elva förslag från Naturskyddsföreningen i Värnamo.  Svarsalternativen var följande:

De gavs även möjlighet att lämna en kort kommentar efter varje svar

Så här svarade partierna:

Enkäten visar att alla åtta partier kommer att arbeta aktivt för sju av elva förslag.

Miljöpartiet och Vänsterpartiet ställer sig bakom alla förslag, Kristdemokraterna tio av elva förslag, Moderaterna och Liberalerna åtta av elva förslag och Socialdemokraterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna sju av elva förslag.

Här nedan presenteras svaren på de totalt tolv frågorna som naturskyddsföreningen ställde till partierna i ett bildspel:

  [1/12]

  [2/12]

  [3/12]

  [4/12]

  [5/12]

  [6/12]

  [7/12]

  [8/12]

  [9/12]

  [10/12]

  [11/12]

  [12/12]

Naturskyddsföreningens ambition är att följa upp det politiska arbetet under den kommande mandatperioden under följande frågeställning:

–  Kommer våra lokala förtroendevalda att ”leverera” vad de utlovar, enligt svaren?

Taggar

Dela


3 reaktioner på Granskning: Så tänker partierna kring naturen och miljön

Naturskyddsföreningen är en del av vänsterblocket till vänster om (S).
Byråkrati, byråkrati.

Naturskyddsföreningen är ett särintresse! Tar inte deras undersökning på så stort allvar.

Kommentarsfunktionen är stängd