Nyheter

Golfklubbens ansökan är i fara

Nyheter Kommunens största idrottsförening vill precis som kommunen själva expandera.

Det är i första hand Drivingrangen som föreningen vill modernisera.

Men för att lyckas med den satsningen behöver Värnamo golfklubb ekonomiskt bidrag från Värnamo kommun. Föreningen har skickat in en ansökan till kommunen om ett bidrag på cirka 450 000 kronor.

Men nu verkar ansökan stöta på patrull. Tekniska Utskottet har tittat på ärendet och rekommenderar kommun styrelsen att avslå golfklubbens ansökan.

I stället vill Tekniska utskottet att golfklubbens ansökan ska beaktas i den stora arenautredningen som kommunen genomför nu.
Peter Groning är ordförande i Värnamo Golfklubb. Han har svårt att förstå varför inte golfklubben, som är kommunens största idrottsförening, ska få något bidrag. Som exempel nämner han slalomklubben, ridklubben och tennisklubben i Värnamo, som alla fått bidrag till investeringar.

Föreningen menar att en kommun som har som ambition att växa stort också måste kunna erbjuda de boende bra service, exempelvis i form av en bra och moderna golfbana. Föreningen har denna sommar investerat cirka 400 000 i anläggningen. Ett nytt staket ut mot länsväg 127 har byggts för att skydda bilisterna mot förlupna bollar.

– Vi har haft en incident där en bil träffades ev en boll. Därför var vi tvungna att sätta upp ett nytt, större stängsel, berättar Groning.

Det nya staketet blev verklighet, bland annat tack vare ett ekonomiskt stöd från Norhedsstiftelsen.

Resultatet blev ett 120 meter långt staket som är 18 meter högt. Med detta så är också bilisterna som passerar golfbanan betydligt bättre skyddade.

Beloppet som man nu ansöker hos kommunen motsvarar cirka 30 procent av den tilltänkta ombyggnationen.

Pengarna ska i första hand användas till  drivingrangen. Nya plattor ska gjutas och Rangen ska få ett tag och dessutom kommer det att byggas upp vägg mot golfbanans 15:e hål. I dagsläget är det möjligt att med ett snett slag på bana 15 träffa folk som tränar på drivingrangen.

– Dessutom vill vi bygga ett bås, där man kan träna enskilt eller med lärare.

I båset kommer det att finnas utrustning som i detalj kan analysera spelarna svingar, säger Peter Groning.

Sista ordet är inte sagt än, det vill säga att kommunstyrelsen tar upp ansökan vid sitt nästa möte den 17 oktober.

– Vi är en förening som kämpar med näbbar och klor för att det ska gå runt ekonomiskt.

– Föreningen har 1 400 medlemmar, varav 240 barn. – Dessutom kommer det mellan 3 500 och 4 000 besökare utifrån varje sommar för att spela här.

– Så jag hoppas verkligen att vi får igenom vår ansökan, slutar Peter Groning.

Cirka 4 000 besökare kommer varje sommar från andra kommuner för att spela golf i Värnamo.

Taggar

Dela